У Вінниці з нагоди 1032-ї річниці Хрещення Руси-України відбулися святкові богослужіння

Новини Вінниці / У Вінниці з нагоди 1032-ї річниці Хрещення Руси-України відбулися святкові богослужіння

Сьогодні у Спасо-Преображенському кафедральному соборі Вінниці відбулися святкові богослужіння з нагоди 1032-ї річниці Хрещення Руси-України. Трансляція служби проводилась, яка розпочалась о 8-мій годині ранку, проводилась онлайн, інших урочистостей чи масових заходів не передбачається.

Сьогодні  у Спасо-Преображенському кафедральному соборі Вінниці відбулися святкові богослужіння з нагоди 1032-ї річниці Хрещення Руси-України. Трансляція служби, яка розпочалась сьогодні о 8 годині ранку, проводилась онлайн. Напередодні священники провели Всенічне бдіння. Інших урочистостей чи масових заходів в рамках святкування не передбачається.

Про це повідомляє сайт Вінницько-Барської єпархії ПЦУ.

«28 липня, в день пам’яті святого рівноапостольного великого князя Володимира, в Україні традиційно урочисто відзначається річниця хрещення Київської Руси. У минулі роки в цей день у Києві відбувався великий хресний хід за участю архієреїв, духовенства та вірян з усіх єпархій. Цього ж року, беручи до уваги встановлені державою обмеження на проведення масових релігійних заходів, Священний Синод Православної Церкви України вирішив не проводити масового хресного ходу та не організовувати традиційного паломництва вірних до Києва», - йдеться в іформації.

 

У головному храмі Вінницько-Барської єпархії - Спасо-Преобаженському кафедральному соборі м. Вінниці  відбулась Божественна літургія та святковий молебень до рівноапостольного князя Володимира. Завершилась служба святковим дзвоном на соборній дзвіниці.

Нагадаємо, що вчора, 27 липня. напередодні дня пам'яті рівноапостольного князя Володимира та 1032-ї річниці хрещення Руси-України клірики Спасо-Преображенського кафедрального собору провели Всенічне бдіння

Фото з офіційного сайту єпархії - Всенічне бдіння

Новини Вінниці / У Вінниці з нагоди 1032-ї річниці Хрещення Руси-України відбулися святкові богослужінняНовини Вінниці / У Вінниці з нагоди 1032-ї річниці Хрещення Руси-України відбулися святкові богослужінняНовини Вінниці / У Вінниці з нагоди 1032-ї річниці Хрещення Руси-України відбулися святкові богослужіння