У Вінниці визначені локації, де саджатимуть дерева у рамках проєкту «Озеленення України»

Новини Вінниці / У Вінниці визначені локації, де саджатимуть дерева у рамках проєкту «Озеленення України»

Вінничани через Facebook закликають всіх охочих приєднатися до загальнонаціонального проєкту «Озеленення України». У місті визначено 25 локацій дял додаткового озеленення та кількість саджанців саме тих дерев, які визначили місцеві лісоводи.

Вінничани через Facebook закликають всіх охочих приєднатися до загальнонаціонального проєкту «Озеленення України». У місті визначено 25 локацій для додаткового озеленення та кількість саджанців саме тих дерев, які визначили місцеві лісоводи.

Аби не лише згуртовуватися, а й визначити, хто відповідатиме за яку ділянку, Аліна Тарнопольська розробила онлайн-таблицю з локаціями, де зазначено, які саме види дерев мають висаджуватися, у якій кількості, хто купує саджанці та хто висаджує, а також контакти відповідального за конкретну ділянку. Вінничанам пропонують долучитися до заповнення таблиці.      

«В таблиці обов’язково вкажіть, будь ласка, хто має можливість купити дерева на вказаних вулицях, а хто хоче саджати просто як волонтер.

Нагадаємо, що місто Вінниця має досить специфічні вимоги до саджанців. При цьому коштів не виділяють на закупівлю, а тому все покладається на плечі самих вінничан і бізнесу. Тому важливо розуміти ситуацію по місту.

Також ми шукаємо людину, хто зможе відповідати за координацію співпраці з розсадниками? Наприклад, з Національним ботанічним садом? Там саджанці відповідають усім нормам, які виставила Вінниця, і коштують від 150 грн за 1 дерево, залежно від сорту (першим коментарем скину для прикладу накладну, по якій міська влада Козятина купувала для висадження дерев у себе по місту)», - йдеться у повідомленні.

Наразі гарантована закупівля саджанців та волонтерам лише одна локація - по вулиці Енергетичній. Компанія KNESS вказала, що висадить 50 молодих дерев.

Макс Мельник

7 березня, 2020