У Вінниці викрили другу хімічну лабораторію за тиждень

Новини Вінниці / У Вінниці викрили другу хімічну лабораторію за тиждень

Слідчі Вінницького відділу поліції спільно з поліцейськими управління боротьби наркозлочинності та бійцями КОРДу 26 листопада задокументували злочинну діяльність 40-річного «хіміка». За місцем проживання чоловіка вилучено наркотичні речовини, приладдя та прекурсори для їх виготовлення. За наявною інформацією оперативників, вінничанин близько півроку займався виготовленням та збутом наркотичних засобів.

Слідчі  Вінницького відділу поліції спільно з поліцейськими управління боротьби наркозлочинності та бійцями КОРДу 26 листопада задокументували  злочинну діяльність 40-річного «хіміка». За місцем проживання чоловіка вилучено наркотичні речовини, приладдя та прекурсори для їх виготовлення. За наявною інформацією оперативників, вінничанин близько півроку займався виготовленням та збутом наркотичних засобів.

Як повідомляють у відділі комунікацій ГУНП у Вінницькій області, до управління боротьби з наркозлочинністю надійшла інформація, що за місцем проживання 40-річний вінничанин виготовляє та розповсюджує наркотичні засоби. Її перевірили залученням кінолога зі службовим собакою.

За місцем проживання у підозрюваного поліцейські вилучили канабіс, пакетики з амфетаміном, близько 0,5 кг та 0,5 л прекурсорів та приладдя для виготовлення наркотичних засобів, колби, ємності, ваги з нашаруванням речовини, схожої на амфетамін. 

Правопорушник раніше притягувався до кримінальної відповідальності за наркозлочини.  
Слідчі дії проводилися в рамках відкритого кримінального провадження за ч.1 ст.309 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту).

Також у діях підозрюваного вбачаються ознаки злочину, передбаченого ст. 313 КК України (викрадення, привласнення, вимагання обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). За такі правопорушення передбачено позбавлення волі строком до 3 років. 

Нагадаємо, раніше на околиці Вінниці, в гаражному кооперативі, місцеві оперативники та спецпризначенці поліції затримали чотирьох зловмисників, які курували виробництво наркотиків. За версією слідства, вони облаштували хімічну лабораторію, а коли «відчули смажене», один з них ледь не пішов на самогубство.

Макс Мельник

30 листопада, 2020