У Вінниці вперше проведуть операцію з трансплантації серця

Новини Вінниці / У Вінниці вперше проведуть операцію з трансплантації серця

У Вінницькій обласній психоневрологічній лікарні імені Ющенка сьогодні, 12 січня, група хірургів вилучає донорські органи - серця, печінки та нирок – у пацієнта, який нещодавно помер. Натомість у Вінницькій обласній лікарні ім. Пирогова вже розпочали готувати реципієнта для пересадки серця. Таку операцію мають вперше провести у Вінниці.

Голова Вінницької ОДА Сергій Борзов у Facebook виклав прямий ефір із завідувачем реанімаційним відділенням лікарні ім. Ющенка Олегом Бороденком.

За словами медика, донорські печінку та одну нирку відправлять до Львова гелікоптером для трансплантації дитині. Іншу нирку доставлять у Київ - або в «Охматдит» або в інститут Шалімова…

«Пацієнт – чоловік, 44 роки. Він захворів позавчора, ввечері 10-го числа. В ніч з 10 на 11 був доставлений до лікарні у вкрай важкому стані, без свідомості та в комі. Проводилося лікування, яке не дало результатів. Вчора ввечері було діагностовано смерть мозку, повідомлено в центр трансплантації в Києві. Бригада приїхала з інституту Шалімова, бригада приїхала зі Львова і урологи з нашої лікарні Пирогова. Сьогодні вилетів вертоліт зі Львова за печінкою і ниркою. В лікарні Пирогова розпочали готувати реципієнта», - пояснив Олег Бороденко.