У боях за Херсонську область загинув розвідник з Вінниччини Олександр Бородай

Новини Вінниці / У боях за Херсонську область загинув розвідник з Вінниччини Олександр Бородай

Захищаючи Батьківщину, 3 жовтня приблизно о 16:30 поблизу Давидового Броду, що на Херсонщині, у бою загинув Олександр Бородай зі смт Стрижавка. Він під артилерійський обстріл.

Про це повідомив Стрижавський селищний голова Михайло Демченко.

«Олександр родом з Житомира. У 1986-му році переїхав з родиною до Вінниці. Дуже рано залишився сиротою, з дев’ятирічного віку його доглядала бабуся. Саме їй, напевне, маємо завдячувати патріотичним вихованням Олександра та його сильним характером. Для нього рідна земля завжди була великою цінністю, за яку варто боротися», - пояснив очільник громади.

Закінчивши Вінницьке професійне училище №5, Олександр перебрався до Стрижавки. Працював будівельником. Завжди тонко відчував красу. У Вінниці займався реставрацією костелу Пресвятої Діви Марії Ангельської. Був членом тамтешньої неокатехуменальної спільноти. Мав талант до музики і добрі вокальні дані.

У 2014-му Олександр пішов у зону АТО. Відчув внутрішній поклик до того, щоб боронити Батьківщину. Служив у батальйоні «Айдар». Отримав відзнаку «Патріот Вітчизни». Додому повернувся після поранення, уже з інвалідністю.

Труднощі зі здоров’ям не зупинили мужнього воїна тоді, коли почалося повномасштабне вторгнення. У перші ж дні війни Олександр Бородай записався до територіальної оборони, а 11 березня вирушив у зону бойових дій. Був навідником-оператором 3-го розвідувального відділення 3-го розвідувального взводу 2-ї розвідувальної роти військової частини А1445.

Всього тиждень герой не дожив до свого 49-го дня народження. Загибель Олександра – тяжка втрата для його синів Івана та Владислава, маленької онучки, дружин.

Боляче усвідомлювати, що війна забирає сильних духом, світлих і порядних людей. Тих, хто є гордістю громади і надійною опорою для своїх близьких.

Щиро співчуваю рідним і друзям Олександра! Жодні слова нині не втішать їх у скорботі.
Про час і місце живого коридору для загиблого захисника, а також про церемонію прощання з ним у селищній раді повідомлять додатково.

Вічна слава Герою!