У Вінниці влада погодилася викупити «Льодовий клуб»

Новини Вінниці / У Вінниці влада погодилася викупити «Льодовий клуб»

У Вінницькій міськраді 27 червня підтримали рішення щодо придбання комплексу майна, який містяни знають як «Льодовий клуб» у Центральному парку. Відповідні кошти шукатимуть у міському бюджеті. Про терміни купівлі ковзанки наразі не йдеться.

У Вінницькій міськраді 27 червня підтримали рішення щодо придбання комплексу майна, який містяни знають як «Льодовий клуб» у Центральному парку. Відповідні кошти шукатимуть у міському бюджеті. Про терміни купівлі ковзанки наразі не йдеться.

Депутати на черговій сесії підтримали рішення про придбання 19/20 частин будівлі льодової ковзанки в Центральному парку площею майже 3 тисячі кв. метрів. Раніше NaПарижі анонсував його розгляд депкорпусом.

Нагадаємо, ситуація з льодовими аренами в Вінниці виглядає не найкращим чином. Першу з них «Айс Авеню», що колись розташовувалася на вулиці Порика, власники давно розібрали. Нині там пустир. Бізнес не приносив відповідного доходу. Тим більше, що неподалік з'явилася інший майданчик - в ТРЦ «Мегамолл».

Щодо «Льодового клубу», то його позиціонували спочатку як найбільш потужну ковзанку. Але мабуть знову як бізнес-ідея вона себе не оправдала.

Коли стало відомо, що власники хочуть продати або розібрати конструкцію арени, «галас» підняли тренери зимових видів спорту. У петиції до міської влади вони попросили допомогти зберегти єдине місце, де можна готувати юних спортсменів. У відповіді наставникам пояснили, що питання вивчають. Схоже, їх заклик зіграв свою роль.

Зазначимо, що об’єкт належить приватній фірмі «Галактика відпочинку». Згідно інформації аналітичної системи Youcontrol, 80% статутного капіталу фірми належить бізнесмену Едуарду Кушніру, який проживає в Брукліні, районі Нью-Йорку (США). А його партнер місцевий – Юрій Коваль мешкає у садовому товаристві «Ромашка» біля Пирогова, що на південно-західній околиці Вінниці. Вінничанину належить 20%.

У 2007 році фірма вклала у «Льодовий клуб» 8,5 мільйонів гривень. Сьогодні він може коштувати значно дешевше. Фінансові деталі щодо викупу має погоджувати департамент економіки.

Нагадаємо, що у місті нещодавно були доволі амбітні плани щодо розвитку спорту. Мається на увазі реконструкція колишнього спорткомплексу СКА на вул. Янгеля та побудова мультикомплексного закладу для ігрових видів на вул. Чехова. Проте від реалізації другої ідеї поки що влада відмовляється, адже мало шансів, що отримає кошти з державного бюджету.    

Макс Мельник

28 червня, 2019