У Вінниці відзначають пожвавлення інтересу до української мови та творчості Тараса Шевченка

Новини Вінниці / У Вінниці відзначають пожвавлення інтересу до української мови та творчості Тараса Шевченка

У ВНТУ визначились з переможцями першого туру ХІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, які представлятимуть вуз на регіональному етапі «мовної олімпіади». В університеті відзначають пожвавлення інтересу до української мови.

У ВНТУ визначились з переможцями першого туру ХІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, які представлятимуть вуз на регіональному етапі «мовної олімпіади».  В університеті відзначають пожвавлення інтересу до української мови.

Про це повідомляє пресслужба ВНТУ.

«За його результатами журі конкурсу на чолі із завідувачем кафедри, доктором філологічних наук, професором Ларисою Азаровою, визначили трьох переможців, які представлятимуть Вінницький національний технічний університет на обласному етапі 27 листопада.

Призерами стали:  Тачук Максим Ігорович – студент 1 курсу ФІТКІ, Балух Богдан Анатолійович – студент 1 курсу ФІТКІ, Куран Оксана Володимирівна – студентка 1 курсу ФМІБ», - йдеться в інформації.

В університеті зазначають, що в нинішньому році на конкурс надійшло багато заявок:

«Надзвичайно приємно зауважити пожвавлення інтересу студентів до мовних конкурсів: організатори отримали близько 50 заявок на конкурси ім. Т. Шевченка та П. Яцика (ще одни мовний конкурс, який проходив в університеті – ред.) від студентів 6 факультетів».

Про те, які завдання були на цьогорічному конкурсі розповідає доцент кафедри мовознавства ВНТУ Людмила Радомська:

«У цьогорічному завданні конкурсантам було запропоновано аргументовано спростувати або підтвердити актуальність творчої та життєвої позиції Т. Шевченка в проєкції на сучасні події в Україні, висловивши свої міркування за допомогою тези, аргументів, доказів та логічних висновків.

Журі відзначило, що в перевірених роботах переважно дотримано норм літературної мови, автори по-різному обґрунтували актуальність спадщини Кобзаря: слова його особливо зараз допомагають українцям у боротьбі за незалежність, протистоянні російській агресії та сприяють усвідомленню національної ідеї».