У Вінниці відкрили унікальний заклад: в Kebab Story поєднали вуличну їжу з ресторанною гостинністю

Новини Вінниці / У Вінниці відкрили унікальний заклад: в Kebab Story поєднали вуличну їжу з ресторанною гостинністю

На День Святого Валентина, 14 лютого, у знаковому місці Вінниці – на площі Гагаріна - відбулося офіційне відкриття Kebab Story. Це саме той заклад, який «шукав» свою назву та закликав вінничан запропонувати її. Запропонувати. Обрали… Відкриваючи заклад, його власники попередили, що він суттєво відрізнятиметься від інших, де продають шаурму, особливою атмосферою, асортиментом і комфортом.

На День Святого Валентина, 14 лютого, у знаковому місці Вінниці – на площі Гагаріна - відбулося офіційне відкриття Kebab Story. Це саме той заклад, який «шукав» свою назву та закликав вінничан запропонувати її. Запропонувати. Обрали… Відкриваючи заклад, його власники попередили, що він суттєво відрізнятиметься від інших, де продають шаурму, особливою атмосферою, асортиментом і комфортом.

Відкриття Kebab Story супроводжувалося флешмобами, подарунками, конкурсами з шаурмою, коли учасники із заплющеними очами мали розповісти, що їдять. Десятки відвідувачів оцінили фотозону закладу та отримали на згадку світлину на фоні першого у Вінниці закладу, де їжу фастфуд перетворили на майже ресторанне блюдо.

Також гостей свята та відвідувачів пригощали чудовими львівськими наливками. Власники закладу запевняють, що ніде у Вінниці таких не скоштуєш, адже постачають до них напої одразу від виробника. Але все ж таки головною фішкою закладу є шаурма. 

«Ми звикли, що фастфуд – швидко взяв і побіг. Ми звикли до стрімкого темпу життя, і вживання їжі нашвидкуруч. Проте, навіть за такої звички, краще затриматися на три хвилини, зайти до закладу, вимити руки, помилуватися краєвидами, а з вікон закладу вони завжди – вдень, ввечері, влітку і взимку – відрізняються.

Коли ми готувалися до відкриття, я знову відкрив для себе цей куточок міста. Можна сидіти цілий день та отримувати задоволення від спостерігання. Це перше, що приваблює. Ми думали чим вразити вінничан? Душевністю… Друге – ми хочемо поєднати ресторанний формат та вуличну їжу, коли тобі замовлення подають за 3-4 хвилини. І третє – ми гарантуємо якість продукту», – зазначив на відкритті власник франшизи Олег Пелех.

За його словами, у закладі підійшли до організації приготування продукту за кращими стандартами якості та безпечності.

Переможцями конкурсу на назву закладу визнано вінничан Олександру і Валерія. Приз від Kebab Story вручили дівчині. Чому зайшла назва і власники кажуть про франшизу? Олег Пелех зізнається, що хоче згодом подібні заклади відкривали в інших містах, а назва пішла з Вінниці, яку регулярно визнають найкомфортнішим містом в Україні. 

«Вінничани давно стали гурманами, вміють відрізняти, де краще. Тому ми пропонуємо комфортні умови відпочинку та смакування страв та напоїв. Сподіваюсь, що нашу «історію» запроваджуватимуть і інші», – пояснює Олег.

Керуюча партнерка-франчайзі Ірина Оськина зазначає, що задум був у тому, аби за доступну ціну вінничани у затишку могли ласувати улюбленими стравами щодня. 

«Доступність, затишок, чудовий краєвид – ми орієнтуватися на ці критерії. А також якість. Ми використовуємо лише «правильне» м'ясо. Яке м'ясо називаємо правильним? Зі сертифікатом. Тому люди можуть не боятися за його якість. Усе приготування відбувається у відвідувачів на очах», – розповідає пані Ірина.

За її словами, попри великий асортимент шаурми, у кожній позиції передбачені «родзинки». По-перше, відвідувачам пропонують п’ять видів шаурми різних розмірів. Використовується не звичайний лаваш, а грецька піта. Постачальник курятини контролює не тільки якість м’яса, а навіть процес смаження у закладі. Мова про МХП. Такий же підхід застосовується при виборі овочів та соусів. 

«Тепер я щодня їм шаурму. Діти мої їдять. Одна з моїх найулюбленіших – солодка з вишневим соусом і телятиною, а друга – гостра, «мексиканська», в якій багато інгредієнтів, які не використовуються іншими кухарями. Зазвичай, додають картоплю та моркву. Ми відмовилися від цих «добавок». Також ми пропонуємо вегетаріанську шаурму», – додає Ірина Оськина.

Якщо підвести підсумки, то у Вінниці відкрився новий заклад, власникам якого, ресторанний затишок у місці з чудовим краєвидом на Центральний парк і площу Гагаріна, вдалося поєднати з їжею швидкого приготування. І все це за доволі демократичними розцінками. Тож краще одного разу завітати і скуштувати, а ще випити айрану чи фірмової наливочки…

Олег Верлан

15 лютого, 2021