У Вінниці вандали викрали скульптуру янгола в респіраторі

Новини Вінниці / У Вінниці вандали викрали скульптуру янгола в респіраторі

У Вінниці, поблизу Староміського мосту, а саме на перехресті вулиць Миколи Оводова і Князів Коріатовичів, зламали і вкрали фігуру янгола у респіраторі. Відомо, що простояв ангел на великому камені лише рік.

У Вінниці, поблизу Староміського мосту, а саме на перехресті вулиць Миколи Оводова і Князів Коріатовичів, зламали і вкрали фігуру янгола у респіраторі. Відомо, що простоявянгел на великому камені лише рік.

Як писав NаПарижі, минулого року одне з найбільш складних перехресть Вінниці – біля Староміського мосту – прикрасив «ангел у респіраторі». Невеличка скульптура, яка ніби спостерігає за затором з автівок, який тут зазвичай утворюється у час пік,  "сиділа" на великому камені. За задумом авторів вона символізувала загазованість повітря на перехресті.

Однак, вніч з 25 на 26 жовтня хтось відламав і забрав янгола. Про інцидент написали в Facebook групі "Я люблю Старе місто - Вінниця".

Нагадаємо, що майстерня вінницького скульптора Валентина Лагоди розташована неподалік Староміського мосту. На перехресті біля мосту він постійно відчуває, що складно дихати через загазованість. Саме тому, аби привернути увагу вінничан до проблеми, він вирішив «оселити» на камені скульптуру янгола у респіраторі.

Новини Вінниці / У Вінниці вандали викрали скульптуру янгола в респіраторі
Ірина Заіковата

28 жовтня, 2020