У Вінниці в технічному університеті провели «суботник» та прибрали територію

Новини Вінниці / У Вінниці в технічному університеті провели «суботник» та прибрали територію

У ВНТУ пояснили причини щодо засмічення території біля гуртожитку та спростували інформацію про те, що на місці зелених насаджень планують створити парковку.

У ВНТУ пояснили причини щодо засмічення території біля гуртожитку та спростували інформацію про те, що на місці зелених насаджень планують створити парковку.

Публікація NaПарижі про те, що універстетська зелена зона засмітчена, на ній частково вирізані дерева, що можливо означатиме про невтішну подальшу долю - перетворення у стоянку, відразу викликала резонанс у навчальному закладі. Один із очільників ВНТУ зателефонував до редакції та пояснив причини, які вважав об'єктивними. Більш того, у середу на території провели «суботник», та офіційно відповіли редакції щодо зауважень. 

В інформації, яка надійшла з навчального закладу зазначено, що безлад «обумовлено сильним вітром напередодні - з дороги постійно заноситься сміття, яке викидають чисельні пішоходи». Двірник, в якого діагностували пневмонію, знаходиться на лікарняному, тож прибрати територію вчасно не встигли.  Після публікації в навчальному закладі вирішили провести прибирання. Фактично, суботник.

«Через труднощі на ринку праці за ці кілька днів заміну знайти не вдалося, прибирання проводиться один раз на 3-4 дні методом суботника. За результатами прибирання сьогодні зібрано купку хмизу, що обвалив вітер та пів мішка пакетів», - йдеться в інформації.

Дерева в зеленій зоні вирубали через «аварійний стан».

«Знесення дерев у парку проводиться виключно у разі їх відмирання і переходу у аварійний стан, у цьому році було вирізано кілька дерев. Знесення проводилось на підставі відповідних документальних дозволів», - пояснюють у навчальному закладі.

Також в університеті спростували інформацію щодо розширення автостоянки:

«Розширювати парковку  університет не планував, в тому числі і через повну відсутність потреби. Парковка ніколи не заповнюється більше 20-30% площі. Можливо, через небезпеку падіння гілок, а також через наявність значної кількості паркувальних місць біля начальних корпусів», - зазначають у вузі.

Крім дерев, які дійсно знаходяться в аварійному стані, було зрізано і ряд «здорових» дерев - через теплотрасу, яка прокладена саме у цьому місці:

«Полоса, вільна від дерев, від гуртожитку №1 до навчального корпусу №1 (по причині розміщення теплотраси діаметром більше 300 мм від котельні  заводу «Маяк» до об’єктів ВНТУ (діюча) та медичних закладів (сьогодні не працює ) з трьома тепловими камерами, яка часто розкопується для ремонтів  - останній раз на минулому тижні».

Зазначимо, функцією слідкувати за прибиранням прилеглої території наділена міська Муніципальна варта. Її співробітники повноважні штрафувати порушників. Територія парку ВНТУ вже прибрана, отже приводу виписувати постанову немає.

Марина Карабай

26 лютого, 2020