У Вінниці урочисто відкриють пам’ятник Любомиру Гузару

Новини Вінниці / У Вінниці урочисто відкриють пам’ятник Любомиру Гузару

Поблизу храму Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ на вулиці Київській у Вінниці відкриють пам'ятник Блаженнішому Любомиру Гузару. Запевняють, що він перший в Україні. Все готово, але у релігійній громаді заплановано протягом 4–10 жовтня проведення заходів під назвою «Тиждень Патріарха Любомира Гузара. Прилучитися до великого».

Раніше про це писав NaПарижі, посилаючись на сайт Церкви.

Пам'ятник у повний зріст, він виготовлений з бронзи. Сам Любомир Гузар одягнений у камізельку поверх підрясника. Поряд із ним стоїть колона, на якій лежить митра.

«Перед тим, як встановити пам'ятник, тут почали облаштовувати територію. Роботи з благоустрою виконують за кошти міського бюджету: кладуть плитку, роблять додаткове освітлення», - розповів директор департаменту комунального господарства та благоустрою Вінницької міськради Юрій Семенюк.

Встановлення пам'ятника Любомиру Гузару ініціювала Вінницька греко-католицька спільнота, релігійна громада кілька років збирала кошти на його виготовлення. Авторами пам'ятника є українські скульптори Борис Крилов та Олесь Сидорук.

Нагадаємо, Любомир Гузар (1933 –2017) – український релігійний діяч, патріарх-предстоятель Української Греко-Католицької Церкви (2001-2011). Він кілька разів відвідував Вінницю з пасторськими візитами.

Відкриття пам’ятника припало на тиждень урочистостей в громаді.

Олеся Рудницька

30 вересня, 2021