У Вінниці тестують "автономний" тролейбус: може 20 кілометрів їхати без електрики (ФОТО)

Новини Вінниці / У Вінниці тестують "автономний" тролейбус: може 20 кілометрів їхати без електрики (ФОТО)

У Вінниці почали тестувати перший тролейбус «VinLine», який зможе автономно - без електрики їхати до 20 кілометрів. Для цього обрали маршрут №10. Це, як повідомляють у пресслужбі міської ради, має поліпшити транспортне сполучення з мікрорайоном, що розбудовується по Немирівському шосе.

У Вінниці почали тестувати перший тролейбус «VinLine», який зможе автономно - без електрики їхати до 20 кілометрів. Для цього обрали маршрут №10. Це, як повідомляють у пресслужбі міської ради, має поліпшити транспортне сполучення з мікрорайоном, що розбудовується по Немирівському шосе.

Сьогодні проїхався модернізованим тролейбусом міський голова Сергій Моргунов. За його словами, завдяки автономному ходу, вдалося подовжити маршрут №10 на 2,2 кілометра - до Вінницького індустріального парку.

"Це ще по три зупинки в кожний бік. Зрозуміло, що людям потрібно на роботу добиратися і після роботи додому. Крім того, тут побудовані нові мікрорайони. Раніше з громадського транспорту тут був лише автобус №19, і цього було недостатньо, щоб перевезти пасажирів, яких з кожним роком стає все більше. Тим більше для мешканців Вінницьких Хуторів також актуально користуватись муніципальним транспортом Вінниці", – зазначив С.Моргунов.

Впровадження цього проекту вигідне й з економічного боку, адже не потребує додаткових видатків на будівництво контактної мережі. Нині із шести модернізованих у Вінниці за останніх два роки тролейбусів лише один - на автономному ходу. Якщо він добре себе зарекомендує, кількість таких тролейбусів саме цьому маршруті будуть збільшувати. За таким же принципом у мерії збираються продовжувати маршрут в районі аграрного університету - до Гніванської «перемички». У міській раді наголошують, що модернізація тролейбусів обходиться дешевше, ніж будівництво нової лінії.

"Зарядка проводиться під час експлуатації на лінії. Коли закінчується лінія, він опускає штанги в автоматичному режимі, тобто для цього водієві не потрібно виходити. Для того, щоб підняти штанги, є спеціальне обладнання, яке встановлене перед зупинкою на Чехова", – розповів директор КП «Вінницька транспортна компанія» Михайло Луценко.

Поки що, тролейбус їздитиме в тестовому режимі, щоб перевірити, як при повному завантаженні буде витрачатись заряд, яку відстань потрібно проїхати з контактною мережею, щоб зарядитися тощо.

Новини Вінниці / У Вінниці тестують "автономний" тролейбус: може 20 кілометрів їхати без електрики (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці тестують "автономний" тролейбус: може 20 кілометрів їхати без електрики (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці тестують "автономний" тролейбус: може 20 кілометрів їхати без електрики (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці тестують "автономний" тролейбус: може 20 кілометрів їхати без електрики (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці тестують "автономний" тролейбус: може 20 кілометрів їхати без електрики (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці тестують "автономний" тролейбус: може 20 кілометрів їхати без електрики (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці тестують "автономний" тролейбус: може 20 кілометрів їхати без електрики (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці тестують "автономний" тролейбус: може 20 кілометрів їхати без електрики (ФОТО)
Сергій Маламура

24 вересня, 2020