У Вінниці свято для захисників влаштували депутати Чаленко і Власюк

Новини Вінниці / У Вінниці свято для захисників влаштували депутати Чаленко і Власюк

У вінницькому мікрорайоні Олієжир останні роки склалася гарна традиція - напередодні Дня пам'яті і примирення та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, вітати ветеранів та українських захисників. Її започаткували депутатами від БПП Дмитро Чаленко і Алла Власюк.

У вінницькому мікрорайоні Олієжир останні роки склалася гарна традиція - напередодні Дня пам'яті і примирення та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні вітати ветеранів та українських захисників. Її започаткували депутати від БПП Дмитро Чаленко і Алла Власюк.

Цьогоріч вони продовжили ініціативу та запросили на свято, яке влаштували у їдальні підприємства ViOil, ветеранів Другої Світової війни, воїнів-інтернаціоналістів та військових сьогодення, які захищали цілісність України на Донбасі, а також родину Героя України, Героя Небесної сотні Максима Шимка. Зустріч відбулася без офіціозу у затишній атмосфері, аби якомога більше приділити уваги захисникам.

«Проявляти увагу до героїв, як Другої Світової війни, так і сьогоднішньої, наш обов’язок. Подвиги, звершені нашими дідами та прадідами, героями сучасності, завжди будуть слугувати прикладом для підростаючого покоління. Сьогодні ми зібралися, щоб поспілкуватися, поділитися проблемами, а також вшанувати пам’ять наших захисників, тих, хто поліг на полях боїв.

Дуже важливо захищати свою Батьківщину, кожен чоловік має зробити все від нього залежне, аби його країна була вільною і незалежною. Впевнений, що наша Україна буде вільною, процвітаючою і успішною. Український народ гідний цього. Вірю, що у найближчому майбутньому буде мир і перемога», - зазначив Дмитро Челенко.

 

«Не маємо права забути імена тих, хто пожертвував власним життям заради життя мільйонів, заради миру на землі. Кожне покоління наших прадідів, дідів, батьків відчуло гіркий присмак війни. Вірила і сподівалася, що у наш час не буде військових дій. На жаль, українцям знову довелося взяти до рук зброю, аби захищати рідну країну.

Серце болить за молодих людей, які загинули на Майдані й продовжують гинути на Сході. Та наш народ непереможний. Завдяки патріотам, в тому числі, які зібралися сьогодні на святі, ми здолаємо і зовнішнього ворога, і подолаємо внутрішні проблеми. Однак, потрібно не лише вірити в перемогу, а кожен із нас на своєму місці все робити для Батьківщини, аби ми та наші діти жили у мирній та успішній країні», - зауважила Алла Власюк.

Час невблаганний, відходять у вічність ті, хто брав участь у боях із фашистами, хто працював у тилу. Підводить ветеранів війни і здоров’я. На знак поваги і пошани тих, хто не може бути присутнім на святі, працівники підприємства ViOil відвідають особисто. Важливо, аби жоден захисник не почувався самотнім та не вважав себе забутим.