У Вінниці суд залишив у силі ухвалу про арешт майнінг-обладнання, яке фігурує у міжнародній схемі шахрайства

Новини Вінниці / У Вінниці суд залишив у силі ухвалу про арешт майнінг-обладнання, яке фігурує у міжнародній схемі шахрайства

Учора, 3 жовтня, колегія Вінницького апеляційного суду під головуванням Сергія Бурденюка залишила у силі ухвалу слідчого судді Вінницького міськсуду про арешт майна у кримінальному провадженні за ознаками шахрайства в особливо великих розмірах. Відтак учиняти будь-які дії щодо відчуження, розпорядження та користування цими речами заборонено.

Про це повідомляє пресслужба Вінницького апеляційного суду.

Мова, зокрема, – про обладнання та ферми для майнінгу, фірма-власник яких розташована у Кропивницькому.

Як ідеться в матеріалах справи, очевидно, фінансова схема діяла з 2018-го року. Вона мала на меті заволодіти коштами громадян України та іноземців під виглядом надання послуг «хмарного майнінгу». Це – спосіб добування криптовалюти без власного обладнання, а за допомогою потужностей так званих майнінг-центрів.

За версією слідства, причетні до кримінальних правопорушень пропонували своїм клієнтам придбати інвестиційні плани, вартість яких коливалася від 100 доларів до 35 тисяч.

Згодом отримати прибуток вкладники не могли: їхні спроби забрати дохід або вкладені кошти блокували організатори піраміди.

До речі, ця історія стала об’єктом розслідування японських журналістів, адже серед потерпілих – їхні співвітчизники та жителі Південної Кореї.