У Вінниці суд залишив під вартою потенційного рекрутера для ПВК «Вагнер»

Новини Вінниці / У Вінниці суд залишив під вартою потенційного рекрутера для ПВК «Вагнер»

Сьогодні, 2 березня, набула законної сили ухвала слідчого судді Вінницького міського суду, якою підозрюваного у державній зраді, а саме підшукуванні найманців до ПВК «Вагнер» через місцевих рецидивістів, узято під варту.

Як повідомляють у пресслужбі ВАС, хоча захисниця підозрюваного доводила, що є підстави призначити менш суворий запобіжний захід, бо ймовірний правопорушник – одружений, офіційно працює, його називають порядним сусідом. До того ж через хронічне захворювання потребує стаціонарного лікування.  Підозра, каже, – сумнівна, а ризики, що громадянин може вчинити дії, передбачені статтею 177 Кримінального процесуального кодексу України, – засновані на припущеннях.

Прокурор же вважає: тримання підозрюваного під вартою – законний і справедливий запобіжний захід. Зауважив, що є ризик зникнення чоловіка із Вінниччини.

Як повідомив на засіданні Вінницького апеляційного суду суддя-доповідач Євген Нагорняк, вінничанина підозрюють у тому, що він допомагав представникам так званої приватної військової компанії «Вагнер» проводити підривну діяльність проти України. Такі дії кваліфікували за частиною 2 статті 111 Кримінального кодексу України.

За матеріалами слідства, підозрюваний не лише агітував місцевий криміналітет приєднатися до «вагнерівців», отримав погодження одного з рецидивістів, а й сам хотів залучитися до лав армії військового злочинця Є.Пригожина. Затримали його неподалік Центрального ринку у Вінниці. Раніше NaПарижі писав про деталі операції.

Макс Мельник

2 березня, 2023