У Вінниці суд не поновив звання підполковника колишньому начальнику райвідділу міліції, якого було засуджено за побиття підприємця

Новини Вінниці / У Вінниці суд не поновив звання підполковника колишньому начальнику райвідділу міліції, якого було засуджено за побиття підприємця

Вінницький апеляційний суд не задовольнив апеляційну скаргу адвоката колишнього начальника Могилів-Подільського відділу міліції Василя Шрамка, засудженого за перевищення службових повноважень.

Як повідомляють у пресслужбі ВАС, захисник просив скасувати ухвалу Мурованокуриловецького райсуду, якою відмовлено в задоволенні клопотання про звільнення його клієнта від додаткового покарання та зняття судимості.

Як пояснив адвокат раніше засудженого, через позбавлення спеціального звання Шрамко втратив «заслужену й призначену пенсію за вислугу років».  

«Час застосування такого покарання не обмежений у законі якимись конкретними строковими вимірами і навіть після погашення (зняття) судимості засуджений не має права претендувати на автоматичне відновлення його в тому статусі, якого він був позбавлений за вироком суду», – роз’яснила у своєму рішенні апеляційна інстанція й погодилася з місцевим судом: позбавлення спецзвання – це безстрокове покарання.

Нагадаємо, що злочин Василь Шрамко скоїв 10 років тому в Могилів-Подільському. Він побив тамтешнього жителя Фірдоусі Сафарова: зокрема, кулаком – у голову й плече, гумовим кийком і ногами – по сідницях. Так провчав потерпілого за нібито зухвалу поведінку й непокору міліції. Етнічний азербайджанець, місцевий підприємець просив лише не затримувати його автомобіль, який, на думку міліціонера, буксирували порушуючи правила дорожнього руху.

Після цього «інциденту» екс-міліціонера визнано винним у вчиненні тяжкого злочину, передбаченого частиною 2 статті 365 Кримінального кодексу України. Призначено йому п’ять років позбавлення волі. За статтею 75 кодексу правопорушника звільнено від основного покарання з випробуванням. Установлено два роки іспитового строку.

Також суд позбавив Василя Шрамка спеціального звання підполковника міліції та права упродовж двох років обіймати атестовані посади у правоохоронних органах й органах державної влади.

Макс Мельник

27 вересня, 2021