У Вінниці співробітники училища оголосили безстрокове голодування

Новини Вінниці / У Вінниці співробітники училища оголосили безстрокове голодування

Від керівника обласного департаменту освіти і науки Володимира Буняка вимагали припинити "кришувати корупцію", а мера Вінниці Сергія Моргунова закликали "відповідати за друга Безуглого".

Від керівника обласного департаменту освіти і науки Володимира Буняка вимагали припинити "кришувати корупцію", а мера Вінниці Сергія Моргунова закликали "відповідати за друга Безуглого". Із такими гаслами сьогодні, 24 лютого, під стіни Вінницької ОДА прийшли близько півтора десятка працівників Вищого художнього професійно-технічного училища № 5.

Під час невеликого пікету його учасники оголосили, що починають безстрокове голодування. Головна вимога - припинити корупцію у навчальному закладі, у якій звинувачують директора Василя Безуглого.

На зустрічі із в.о. директора департаменту освіти і науки ОДА Володимиром Буняком лідер вільної профспілки училища Віталій Бондар розповів, що корупційні прояви, зокрема, видно у виплаті працівникам премій та надбавок.

Сам же В.Безуглий каже, що таким чином недобросовісні співробітники вирішили тиснути на керівництво закладу через те, що він почав наводити в училищі дисципліну. З неофіційних джерел відомо, що деякі співробітники використовували потужності закладу в особистих цілях, а це не сподобалося керівництву. Так виник конфлікт...

Сергій Маламура

24 лютого, 2021