У Вінниці розпочався ХІІІ Міжнародний фестиваль театрів ляльок «Подільська лялька» – 2023

Новини Вінниці / У Вінниці розпочався ХІІІ Міжнародний фестиваль театрів ляльок «Подільська лялька» – 2023

Стартував ХІІІ Міжнародний фестиваль театрів ляльок «Подільська лялька» – 2023. З 25 травня він проводиться в рамках відзначення 85-річчя Вінницького академічного обласного театру ляльок.

Фестиваль – традиційний, він відбувається 24 рік поспіль саме в обласному ляльковому театрі. 

Про це повідомляє Вінницька облрада.

«Він найкращий театр ляльок не тільки в Україні, а й в Європі. І єдиний, який побудований в часи незалежності», - сказав заступник голови облради Ігор Івасюк, маючи на вимушений увазі переїзд закладу до «Книжки» у 2018-му.  

Головний меседж фестивалю – «Через серця дітей до сердець народів – заради миру в Україні». Дирекція звернулася до вітчизняних театральних колективів та театрів ляльок зарубіжжя з пропозицією щодо їхньої участі. Відгукнулися 15 театральних колективів – з Грузії, Ізраїлю, Литви, Туреччини та України.

Журі визначатиме володарів головних нагород-кубків «Гран-прі», «1, 2 і 3 місця» та 10 номінацій: «За кращу експериментальну виставу», «За збереження і розвиток традицій театру ляльок», «Дебют», «За кращу режисуру», «За кращу музику до вистави», «За кращу сценографію», «За кращі ляльки», «За кращу чоловічу роль», «За кращу жіночу роль», «За кращу епізодичну роль». Від дитячого журі, до складу якого входять вихованці театральної студії «Фантазія», – нагорода «Приз дитячого журі». Журі Фестивалю очолює театрознавець, режисер, письменник, перекладач, член-кореспондент Національної академії мистецтв України, професор, доктор мистецтвознавства, заслужений діяч мистецтв України Ростислав Коломієць.

Урочиста церемонія нагородження переможців відбудеться 31 травня о 14:00 в приміщенні Вінницького академічного обласного театру ляльок, за адресою Хмельницьке шосе,7.

Олеся Рудницька

25 травня, 2023