У Вінниці роздаватимуть еко-торбинки у супермаркетах

Новини Вінниці / У Вінниці роздаватимуть еко-торбинки у супермаркетах

У п’ятницю та суботу, 5 та 6 липня, у Вінниці пройде акція «Вінничани за чисте довкілля: ні пластику та поліетилену!». У її рамках в суботу у мережі супермаркетів «Варшава» волонтери пропонуватимуть відвідувачам замість поліетиленових пакетів екологічні торбинки.

У п’ятницю та суботу, 5 та 6 липня, у Вінниці пройде акція «Вінничани за чисте довкілля: ні пластику та поліетилену!». У її рамках в суботу у мережі супермаркетів «Варшава» волонтери пропонуватимуть відвідувачам замість поліетиленових пакетів екологічні торбинки. А напередодні проблеми забруднення довкілля пластиком та поліетиленом обговорять експерти за «круглим столом» у молодіжному центрі «Квадрат».

Як повідомляють організатори акції, передбачається, що участь у круглому столі візьмуть представники влади, бізнесу, громадські активісти. Йтиметься про те, чи не надумана проблема використання поліетиленових пакетів та пластику у побуті, наскільки серйозні її виклики та загрози. Експерти обговорять пошук альтернативи цим шкідливим матеріалам та відповідних стимулів для бізнесу, поговорять про європейський досвід вирішення проблеми. Учасники «круглого столу» також мають намір оцінити, чи відповідає нинішня екологічна  політика держави вимогам та рекомендаціям, що прописані  в Угоді  про асоціацію з ЄС.

У суботу після 11-ї години волонтери проекту, щоб привернути увагу вінничан до проблеми забруднення довкілля, роздаватимуть екологічні торбинки відвідувачам мережі супермаркетів «Варшава».