У Вінниці прозвітували про результати роботи за 2023 рік в агропромисловому секторі

Новини Вінниці / У Вінниці прозвітували про результати роботи за 2023 рік в агропромисловому секторі

У Вінниці активно розвивається сільське господарство, що стало ще одним напрямком розвитку міської територіальної громади. 14 березня під час засідання виконавчого комітету відбулось презентування результатів роботи за 2023 рік в агропромисловому секторі.

Радник міського голови з агропромислового розвитку Олександр Закорченний представив звіт про виконання Програми розвитку аграрного сектору та забезпечення продовольчої безпеки на 2023-2025 роки у Вінницькій міській територіальній громаді.

У 2023 році на території Вінницької міської територіальної громади господарську діяльність здійснювали 22 фермерських господарства, 13 сільськогосподарських підприємств та понад 9,5 тисяч особистих селянських господарств. Вони мали в обробітку близько 9,2 тисячі гектарів земель сільськогосподарського призначення.

У звітному році найбільш поширеними культурами стали кукурудза на зерно та озимий ріпак. Також було посіяно озиму пшеницю, озимий ячмінь, сою та соняшник. Окрім цього, вирощували овочі та картоплю.

Аграрії отримали високу врожайність усіх зернових, технічних та овочевих культур порівняно з минулим роком, намолотивши 22 тисячі тонн зернових, 10 тисяч тонн технічних культур та зібравши 220 тонн овочів та картоплі.

У секторі бджільництва налічувалося 61 пасічник, які утримували 3190 бджолиних сімей. Обсяг виробленого меду у 2023 році становив понад 159,5 тонн.

Також активно розвивалася співпраця з науковцями, бізнесом та громадськими організаціями. Створено громадську організацію "Асоціація фермерів та приватних землевласників Вінницької міської територіальної громади", а також інші організації, спрямовані на розвиток аграрного сектору.

 

Михайло Білик

15 березня, 2024