У Вінниці протягом 2022 року планують відремонтувати мережі у 18 будинках

Новини Вінниці / У Вінниці протягом 2022 року планують відремонтувати мережі у 18 будинках

В цьому році капітально відремонтують інженерні комунікації у 18 вінницьких багатоповерхівках. Роботи проводяться як на умовах співфінансування з мешканцями, так і для будинків ОСББ, що обрали ремонт інженерних мереж по програмі підтримки об’єднань співвласників. Наразі відбувається заміна у чотирьох багатоквартирних будинках, в одному – капремонт завершили.

В рамках Програми розвитку та утримання житлово-комунального господарства Вінниці на 2019-2024 роки щороку у багатоквартирних будинках ремонтують інженері мережі. Роботи виконують на умовах співфінансування, де мешканці сплачують 30% вартості, решту - 70% - фінансують з бюджету громади.

«Також на умовах співфінансування у будинках ремонтують щитові, герметизують міжпанельні стики, лагодять дахи, замінюють вікна на енергоефективні та проводять капітальний ремонт ліфтів. Ми готові розглянути ініціативи співвласників будинку, які хочуть долучитися до співфінансування робіт та скористатися можливістю осучаснити свій дім», - розповів директор департаменту житлового господарства міськради Роман Фурман.

Посадовець нагадав, що у багатоповерхівках, де створюють ОСББ, є можливість зробити один капітальний ремонт повністю за рахунок міського бюджету. А якщо будинок зведений до 1970 року, то фінансова підтримка надається на ремонт двох конструктивних елементів.

Наразі інженерні мережі лагодять у будинках за адресами: вул. Волошкова, 8, та вул. Б. Ступки, 21 – тут замінюють труби мереж холодного водопостачання. У будинку на вул. М. Литвиненко-Вольгемут, 56 оновлюють мережі холодного та гарячого водопостачання. А співвласники багатоквартирного будинку по вул. Саксаганського, 15 підійшли до питання комплексно: там окрім заміни труб холодного та гарячого водопостачання, оновлять і труби каналізаційних мереж. У будинку на вулиці В. Стуса, 32 капітальний ремонт інженерних комунікацій завершили.

Нагадаємо, що впродовж 2021 року у Вінниці капітально відремонтували інженерні мережі у 43 багатоповерхівках.

Олеся Рудницька

2 лютого, 2022