У Вінниці прощатимуться з загиблим на війні героєм Віктором Стасюком

Новини Вінниці / У Вінниці прощатимуться з загиблим на війні героєм Віктором Стасюком

Завтра, 12 березня, у Вінниці прощатимуться із загиблим під Бахмутом героєм Віктором Стасюком.

Як повідомляють рідні та друзі загиблого, прощання відбудеться з 10.00 до 11.00 у дворі будинку, де він проживав по вул. Андрія Первозванного, 18 (кол. вул.Стахурського). Поховають Віктора Стасюка на Алеї Героїв кладовища у Сабарові.

Вінничан просять віддати шану і створити «живий коридор» 12 березня о 9.30 від перехрестя вул. Пирогова - вул.Василенка біля магазину АТБ, далі за маршрутом повз парк Дружби народів до повороту до будинку 18 по вулиці Андрія Первозванного.

Віктор Стасюк у перші години повномасштабного вторгнення записався добровольцем до лав ТрО. Він не мав жодних вагань, казав: «Я ж для цього жив усе життя, це моє місце – захищати своїх людей, бо я ж сильний, хто ж, як не я?».

Він був людиною, на яку можна було покластись: сказав – зробив. Його знали в притулках та ветклініках – бо ж вважав, що «тваринки найбільше потребують допомоги і захисту»..

Останні два роки перед війною Віктор заглибився у вивчення йоги – щоб знати, як і іншим людям допомогти «прожити 120 років». Тренувався, вдосконалювався, щоб допомогти людям відновлюватись, а йога, як він казав, «то про спокій і рівновагу, я знатиму, і інших навчу»…

Останніми словами воїна під Бахмутом перед тим, як відключив зв'язок з коханою, були: «..я все зроблю правильно, переможем і житимем до 120 років!»…

Вічна пам'ять Герою! Співчуття рідним і близьким!

Олеся Рудницька

11 березня, 2023