У Вінниці представили остаточний варіант реконструкції перехрестя перед Староміським мостом. Незабаром роботи розпочнуться

Новини Вінниці / У Вінниці представили остаточний варіант реконструкції перехрестя перед Староміським мостом. Незабаром роботи розпочнуться

У Вінниці незабаром розпочнеться реконструкція перехрестя вулиці Оводова та Князів Коріатовичів, поруч з яким розташований Староміський міст. Містянам обіцяють, що після завершення робіт проїзд і перехід буде більш зручним, а перехрестя розширять.

Нагадаємо, на весні 2021 року у місцевій владі розпочали експеримент з перехрестям, яке вважається одним з найскладніших у Вінниці через обмежений простір та великий трафік. По середині зробили імпровізоване коло з пластикових конструкцій, а світлофори відключили. З тих пір кажуть про зменшення аварійності на перехресті, хоча пішоходи постраждали найбільше, адже здолати дорогу по «зебрі» при щільному русі автотранспорту вкрай важко. Казати, що незручності тимчасові.

Нині, як йдеться у сюжеті телеканалу «ВІТА», час надав можливість врахувати недоліки. Отже, вінничанам обіцяють змінити розмітку на дорогах, встановити нові дорожні знаки, а дороги розширити. Окрім кола на перехресті, реконструкцією передбачається створення «острівців безпеки» для пішоходів.

У планах облаштувати зливову каналізацію (перехрестя перетворюється на озеро після кожного дощу) та заасфальтувати проїжджу частину, а також встановити сучасне освітлення. Благоустрій перехрестя передбачає озеленення.

На усі роботи по реконструкції виділили понад 13 млн грн.

За словами заступника директора департаменту комунального господарства та благоустрою Вінницької міськради Юрія Ковальчука, для реконструкції обиратимуть вихідні дні чи час, коли перехрестям зменшується трафік, аби зменшити дискомфорт мешканців. Асфальтуватимуть, приміром, виключно вночі. Світлофори ж демонтують.