У Вінниці представили Детальний план забудови району у колишнього м'ясокомбінату

Новини Вінниці / У Вінниці представили Детальний план забудови району у колишнього м'ясокомбінату

З неабияким запізненням з сайту Вінницької міськради стало відомо про те, що 27 січня відбулися громадські слухання щодо Детального плану забудови території в околицях колишнього м'ясокомбінату. Проводився захід серед вінничан у Hub «Місто змістів», що на вул. Пушкіна. Обговорювалося майбутнє району, що обмежений вулицями Янгеля і Пікуса, колишньою промзоною, проспектом Коцюбинського та залізничними коліями. В цілому присутні схвалили запропонований варіант, лише внесли дрібні зауваження.

З неабияким запізненням на сайті Вінницької міськради повідомили про те, що 27 січня відбулися громадські слухання щодо Детального плану забудови території в околицях колишнього м'ясокомбінату. Проводився захід серед вінничан у Hub «Місто змістів», що на вул. Пушкіна. Обговорювалося майбутнє району, що обмежений вулицями Янгеля і Пікуса, колишньою промзоною, проспектом Коцюбинського та залізничними коліями. В цілому присутні схвалили запропонований варіант, лише внесли дрібні зауваження.

Варто відзначити, план забудови цього району схвалили 43 вінничанина, які були на слуханнях. А план дійсно виглядає грандіозним. Слід додати, що «поруч» запроектований шляхопровід з мостом, який має поєднати Замостя з Тяжиловом.  

Якщо коротко, то КП «Вінницький муніципальний центр містобудування та архітектури» запропонував проєкт з умовним поділом території на дві зони по вулиці Батозькій. Забудувати східну зону збираються в найближчі 3-7 років. Західну частину реконструкція очікує протягом 15-25 років.

Почнемо зі найближчих перспектив, тобто східної частини. На місці колишнього м'ясокомбінату – між Батозькою та залізницею - заплановано спорудження 1-поверхового торгового центру на 2,6 га і 2-поверхового багатофункціонального ТРЦ (2,7 га) з підземним паркінгом на 1 120 паркомісць. ТОВ «Епіцентр-К» їх побудує…

Крім цього, в колишній промзоні обіцяють зробити парковку на 400 машин і сквери – біля залізниці. А ще передбачається, що на 4 метри в бік торгових центрів «посунуть» трамвайні колії на Батозькій.

На місці нинішнього трамвайного розворотного кільця неподалік вокзалу хочуть спорудити 4-поверховий паркінг на 700 місць. Трамвайні лінії «проведуть» на площу Привокзальну, там і зроблять кільце. Як було колись...

Сама Привокзальна, як планується має зовнішній вигляд змінити кардинально. Там залишать два десятка паркомісць, а решта території займуть зупинки автобусів та таксі.

Що стосується західної частини території, то тут збираються через колишню територію агрегатного заводу «прокласти» вулицю Пикуса (кол. Папаніна) до Янгеля, а вулицю Героїв Крут (кол. Червоних курсантів) продовжити до Батозької. Близько сотні років тому ці вулиці були такими довгими, поки через розширення заводу їх частини не зникли. У перспективі прогнозують зворотний процес. Хоча до реалізації саме цих планів ще далеко.

Більш вірогідна реалізація іншого. Навколо вулиці Янгеля планується продовжити житлову забудову. Чотири шестиповерхіки можуть з’явитися неподалік спортклубу «Нокаут»…