У Вінниці полковнику ЗСУ дали три роки в’язниці за збройне хуліганство

Новини Вінниці / У Вінниці полковнику ЗСУ дали три роки в’язниці за збройне хуліганство

У Вінниці до трьох років позбавлення волі засудили полковника ЗСУ Ігора Гнаська, який вчинив збройне хуліганство на вулиці. Про це йдеться у вироку міського суду.

Як повідомляє 368.media, офіцера визнали винним за ч. 4 ст. 296 КК.

Чоловіку працює оперативним черговим відділу ситуаційного центру. У грудні 2022 року він перебував у стані алкогольного сп’яніння на вулиці. Інцидент відбувався вдень. Офіцер розпочав словесний конфлікт із незнайомими мешканцями будинку. Під час розмови він вдарив жінку кулаком у потилицю. Та впала на землю.

«До полковника підійшов чоловік, який виконував корисні суспільні роботи з прибирання навколишньої території. Він зробив усне зауваження Гнаську щодо його незаконних дій.

Офіцер натомість наказав чоловіку знайти двох сторонніх осіб, які б підтвердили особистість останнього. Далі він дослав патрон у патронник та почав тримати свідка на прицілі. Постраждали підняв руки на гору та тримав їх, допоки двоє сторонніх осіб, які приходили поряд, не підтвердили особистість останнього», - йдеться у матеріалах справи.

Через декілька годин після конфлікту полковника Гнаська затримали правоохоронці.

У суді офіцер визнав вину у повному обсязі. Зазначив, що про вчинене він щиро шкодує, зробив для себе належні висновки, надалі такого вчиняти не буде та просив суд його суворо не карати, оскільки він являється діючим військовослужбовцем, є учасником бойових дій.

Потерпілий чоловік просив застосувати максимально суворе покарання, а жінка, що не з’явилася на засідання, вирішила покластися на рішення суду.

Судом враховано, що Гнасько має на утриманні неповнолітню дитину, а також те, що є інвалідом ІІІ групи та учасником бойових дій. Проте порушення він скоїв у стані алкогольного сп’яніння, що обтяжує вирок.

Полковника визнали винним та призначили покарання у виді трьох років позбавлення волі. На підставі ч. 5 ст. 72 КК  Гнаську у строк покарання зарахували час попереднього ув’язнення з 5 грудня 2022 року.