У Вінниці планують значно розширити вулицю, яка пов’язуватиме вокзал із майбутнім мостом

Новини Вінниці / У Вінниці планують значно розширити вулицю, яка пов’язуватиме вокзал із майбутнім мостом

Для майбутнього мостового шляхопроводу у Вінниці планують розширити дорогу. За попередніми планами мерії є нагальна потреба у збільшенні пропускної спроможності вулиці Батозької, і незабаром з’явиться шанс, який дозволить зробити її ширшою на кілька метрів.

Для майбутнього мостового шляхопроводу у Вінниці планують розширити дорогу. За попередніми планами мерії, є нагальна потреба у збільшенні пропускної спроможності вулиці Батозької, і незабаром з’явиться шанс зробити її ширшою на кілька метрів.

Анонсувати план реконструкції вулиці, яка поєднує Привокзальну площу і проспект Коцюбинського з вулицями Стрілецькою та Академіка Янгеля, мають найближчим часом. Про це NaПарижі повідомили власні джерела у міськраді. Він передбачатиме значне розширення проїжджої частини за рахунок нинішнього тротуару зі східного боку - біля території колишнього м’ясокомбінату. Є ще кілька об’єктів, які заважатимуть, тому з їхніми власниками йдуть перемовини, шукають компроміс.

Нагадаємо передумови. По-перше, вінничани часто скаржилися на те, що Батозька завузька та потребує розширення та реконструкції, адже не виконує функції магістралі. По-друге, у мерії попри можливі складнощі з фінансуванням не відмовляються від ідеї побудови шляхопроводу, що з’єднає Замостя і Тяжилів. А для цього потрібно «розчистити» ділянки по Янгеля та Ватутіна біля залізниці. По-третє, є плани щодо реконструкції проспекту Коцюбинського, який має перетворитися у справжню магістраль. Четверте - до запланованого мосту потрібні під’їзні шляхи, і Батозька у цьому плані має стати «ланцюжком» між майбутнім шляхопроводом і пр. Коцюбинського.  

І наостанок. При побудові велетенського гіпермаркету «Епіцентр» на місці колишнього м’ясокомбінату планується розташування торгового центру так, щоб він дозволяв розширити саме Батозьку.  

Олег Верлан

31 жовтня, 2019