У Вінниці планують закупити 15 тисяч доз вакцин проти грипу

Новини Вінниці / У Вінниці планують закупити 15 тисяч доз вакцин проти грипу

На цей епідсезон у Вінниці планується закупити 15 тисяч доз вакцини проти грипу. Про це сьогодні на брифінгу повідомив міський голова Сергій Моргунов.

На цей епідсезон у Вінниці планується закупити 15 тисяч доз вакцини проти грипу. Про це сьогодні на брифінгу повідомив міський голова Сергій Моргунов.

За його словами, у травні, коли була прийнята антикризова програма «Вінничани важливі», одним із її заходів було збільшення на 40% фінансування муніципальної програми «Стоп грип».

За прогнозами Всесвітньої організації охорони здоров’я в північній півкулі будуть циркулювати штами грипу 2-х типів А та 2-х типів Б. Тому в Україну будуть поставлятись чотиривалентні та тривалентні вакцини виробництва Франції, Нідерландів та Південної Кореї.

Нині для Вінниці вже замовлено перші 5 тисяч доз, які за інформацією постачальників, мають надійти в кінці вересня. Безкоштовно щеплення у місті будуть робити дітям з інвалідністю, дітям сиротам та позбавленим батьківського піклування. Всі інші категорії населення традиційно зможуть зробити щеплення за пів ціни від вартості вакцини.

Сергій Маламура

11 вересня, 2020