У Вінниці підписали меморандум щодо обмеження швидкості електросамокатів

Новини Вінниці / У Вінниці підписали меморандум щодо обмеження швидкості електросамокатів

Для забезпечення безпеки для всіх учасників дорожнього руху між Вінницькою міськрадою та операторами прокату електросамокатів підписано меморандум про співпрацю. Його мета - встановити правила користування електричними самокатами. Зокрема вказується і про обмеження швидкості електросамокатів.

У 2022 році почастішали ДТП за участю електросамокатів. На ці двохколісні транспортні засоби скаржаться усі – від пішоходів до водіїв. Вирішення проблеми стало нагальним питанням.

Відтепер, з підписанням меморандуму, швидкість електросамокатів обмежать 20 км/год, а в окремих зонах (парки, пішохідні зони, площі тощо) вона не має перевищувати 15 км/год. Також у цих зонах буде заборонено залишати самокати.

Окрім того, була досягнута домовленість щодо облаштування спеціальних місць для ранкового старту електричних самокатів, шляхом нанесення графічних позначок.

«Підписання меморандуму має забезпечити безпеку для всіх учасників дорожнього руху та встановити правила користування електричними самокатами, – каже директор департаменту транспорту та міської мобільності Андрій Сорокін. – Вкрай важливо зробити так, щоб ті, хто пересуваються електросамокатами не створювали дискомфорт та небезпечні ситуації іншим учасникам дорожнього руху».

Залишається сподіватися, що учасники меморандуму виконуватимуть свої зобов’язання.  

Олеся Рудницька

28 жовтня, 2022