У Вінниці оновлюють бібліотеку, яку в останнє ремонтували 35 років назад

Новини Вінниці / У Вінниці оновлюють бібліотеку, яку в останнє ремонтували 35 років назад

У бібліотеці-філії, яка знаходиться в одному із віддалених районів Вінниці - Малі Хутори - ремонтують бібліотеку. Заклад ж своєрідним культурним центром, тут проводять майстер-класи, в гуртках займаються діти

У бібліотеці-філії, яка знаходиться в одному із віддалених районів Вінниці - Малих Хуторах - выдбувається ремонт. Заклад є своєрідним культурним центром, тут проводять майстер-класи, а в гуртках займаються діти.
 
Будівля досить стара, а останній ремонт проводився у 1985 році. Ремонтувати приміщення почали у червні цього року. Його проводять у комплексі з урахуванням модернізації самої будівлі та інклюзивності. Також буде облаштовано належний санвузол, оскільки за радянських часів він не був передбачений у приміщенні. Наразі будівля вже має нову покрівлю та сучасні вікна, утеплено зовнішні стіни. У бібліотеці покладено плитку у санвузлі, підготовлено стіни під фарбування.
 
У пресслужбі Вінницької міськради також зазначають, що після реконструкції цього закладу майже всі муніципальні бібліотеки відповідатимуть сучасним стандартам доступності. Останні кілька років у вінницьких закладах культури виконуються чималі об’єми ремонтних робіт. Акцент робиться на впровадженні заходів з енергоефективності, що дозволить зменшити споживання енергоресурсів взимку та підвищити комфортність перебування у закладах.

Марина Карабай

8 вересня, 2020