У Вінниці оголосили про підозру жителю Донецька, причетному до збиття малайзійського «Боїнгу» рейсу MH17

Новини Вінниці / У Вінниці оголосили про підозру жителю Донецька, причетному до збиття малайзійського «Боїнгу» рейсу MH17

Високопосадовцю терористичної організації «Донецька народна республіка» повідомлено про підозру у справі щодо збиття рейсу MH17 Малайзійських авіаліній у 2014 році. Оскільки людина переховується на непідконтрольній Україні території, її оголошено у розшук.

«За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру уродженцю та жителю м. Донецька у створенні терористичної групи чи терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Встановлено, що 51-річний громадянин України з часу вторгнення російської федерації на територію Донбасу в 2014 році був активним учасником терористичної організації «ДНР», яка здійснювала злочинну діяльність проти військових підрозділів Збройних Сил України та інших військових формувань України на території Донецької області», - йдеться у повідомленні Вінницької обласної прокуратури.

Оскільки підозрюваний перебуває на тимчасово окупованій території України. Досудове розслідування здійснюється слідчими УСБУ у Вінницькій області. 

Встановлено, що мешканець Донецької області у травні 2014 році добровільно приєднався до лав терористичної організації «ДНР», проходив службу на керівних посадах у спеціалізованих структурних підрозділах т.зв. «1 Армійського корпусу народної міліції», які безпосередньо керувалися ФСБ РФ.

«Слідством встановлено, що фігурант володіє важливою інформацією про обставини збиття пасажирського літака «Боїнг 777» Малайзійських авіаліній рейсу MH17. Особисто він та його підлеглі, під координацією спецслужб країни-агресора, здійснювали заходи, спрямовані на приховування причетності рашистів до вчинення вищевказаного злочину», - вказують у СБУ.

Планується оголошення його у загальноукраїнській та міждержавний розшук. Зібрані докази будуть використані у міжнародному кримінальному суді в Гаазі для визнання фігуранта воєнним злочинцем.