У Вінниці навчаються дистанційно 700 учнів-переселенців - Сергій Моргунов

Новини Вінниці / У Вінниці навчаються дистанційно 700 учнів-переселенців - Сергій Моргунов

Вінничани звикли до повітряних тривог, на жаль. Але кожен на своєму місці продовжує робити усе можливе для перемоги. Сильна громада, як ніколи згуртована нація - це заслуговує на повагу всього світу. Завдяки спільним зусиллям ми підтримуємо тих, хто втратив майже все - дім, роботу, а дехто і близьких.

Про це написав у соцмережах міський голова Сергій Моргунов.

«Чимало людей їде через Вінницю транзитом. Але з тривалим проживанням у нашому місті вже офіційно визначились майже 14 тисяч мешканців "гарячих" територій. 4 тисячі з них – це діти», - говорить Сергій Моргунов.

Також очільник міста додав, що соцслужби працюють у режимі 24/7, щоб проконсультувати, оформити документи, допомогти. Зокрема, з початку дії продовольчої програми ООН на отримання виплат вже зареєстрували майже 4 тисячі внутрішньо переміщених осіб. Стільком ж видали набори гуманітарної допомоги за запитами родин.

«Актуальною виявилась й ідея Центру речей: тільки за два дні його роботи близько трьох тисяч людей прийшли і обрали собі потрібний одяг, взуття, іграшки, постільну білизну», - зазначає мер.

Крім того, Сергій Моргунов подякував міським перукарням, які відгукнулись на пропозицію обслуговувати внутрішньо переміщених осіб безкоштовно.

Очільник міста додав, що для найменших створені умови щодо залучення до освітнього процесу. Нині вже 700 учнів-переселенців навчаються дистанційно. Дошкільнят, батьки яких працюють, прийняли у чергові садочки.

«Продовжуємо відправляти гуманітарні вантажі у міста, де тривають бойові дії. Тільки вчора на різні напрямки сформували майже 7 тонн допомоги – це продукти, засоби гігієни, одяг. Завдання нашого Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу – спрямувати допомогу адресно і максимально оперативно. Дякую усім причетним до цієї важливої роботи. Все буде Україна! Тримаємось!», - наголосив Сергій Моргунов.

Олеся Рудницька

6 квітня, 2022