У Вінниці на побудованій цьогоріч дорозі по вулиці Гонти встановлюють світлодіодні ліхтарі

Новини Вінниці / У Вінниці на побудованій цьогоріч дорозі по вулиці Гонти встановлюють світлодіодні ліхтарі

При проєктуванні вулиці Гонти у Вінниці в середині ХХ сторіччя вона мала відігравати роль «північної об’їзної». Лише зараз ці плани починають здійснюватися. Наразі на відбудованій ділянці між вулицями Київської та Батозької встановлюють 84 світлодіодних ліхтарів. Роботи виконані на 85%.

При проєктуванні вулиці Гонти у Вінниці в середині ХХ сторіччя вона мала відігравати роль «північної об’їзної». Лише зараз ці плани починають здійснюватися. Наразі на відбудованій ділянці між вулицями Київською та Батозькою встановлюють 84 світлодіодних ліхтарів. Роботи виконані на 85%.

Як зазначають у Вінницькій міськраді, одним з найбільших цьогорічних інфраструктурних проектів у місті в цьому році стало будівництво нової дороги по вулиці Гонти. Вона з’єднала Київську і Батозьку та розвантажила транспортні потоки. Її протяжність 2 км 183 метри. 

Будівництво велось у комплексі – облаштовані тротуари, велодоріжки, зливова каналізація. Тут створені якісні умови як для водіїв, так і для пішоходів. Окрім того, якісна інфраструктура важлива для розвитку економіки, адже у цьому промисловому районі вже працює кілька нових заводів. Завдяки кращому транспортному сполученню інвестиційна привабливість території зростатиме, і це може позитивно вплинути на розвиток економіки міста загалом.  

Якісне вуличне освітлення – це передовсім комфорт і безпека мешканців та економія електроенергії, адже LED-ліхтарі споживають її на 30% менше. Крім того, вони мають більший термін експлуатації, порівняно з іншими, та забезпечують кращу видимість для водіїв.

Олеся Рудницька

21 вересня, 2020