У Вінниці на честь загиблих Героїв провели акцію «Янголи пам’яті» на майдані Небесної Сотні та біля меморіалу Максиму Шимку (ФОТО)

Новини Вінниці / У Вінниці на честь загиблих Героїв провели акцію «Янголи пам’яті» на майдані Небесної Сотні та біля меморіалу Максиму Шимку (ФОТО)

Паперові «Янголи пам’яті» вранці 19 лютого у Вінниці прикрасили кілька локацій. До тихої акції, яка вже стала міжнародною, долучаються містяни, більшості з яких події на Майдані 2014-го залишили рану, яка не загоюється з роками.

Паперові «Янголи пам’яті» вранці 19 лютого у Вінниці прикрасили кілька локацій. До тихої акції, яка вже стала міжнародною, долучаються містяни, більшості з яких події на Майдані 2014-го залишили рану, яка не загоюється з роками.

Близько 10-ої години біля монументу на честь Героя Небесної Сотні Максима Шимка поклали квіти, запалили лампадки та повісили на гілки дерев паперових «янголят» мати загиблого Зоя Кузьменко, депутатка міськради Алла Власюк та кілька десятків жителів мікрорайону олієжиркомбінату, які з малечку знали Максима.

«Дуже символічним є те, що «янголятка», які ми будемо розвішувати, зроблено вихованцями дитячого садочка, які є однолітками Революції гідності. Ми не маємо права забути людей, які загинули на Майдані. Кожен з нас має знати історію. На жаль, на окремих каналах зараз «повилазили» ті, хто називає Революцію гідності помилкою. Але у 2013-14 роках виходили люди різних верств – бізнесу, духовенства, молодь. Вони поклали своє життя заради того, аби Україна змінилася», - зазначила депутатка та голова ГО «Асоціація жінок України ДІЯ» Алла Власюк поблизу меморіалу.

Саме на цьому місці – на вулиці Волошковій – згодом мають встановити пам’ятник Максиму Шимку.

Мати Максима Зоя Кузьменко згадала, що ще її батьки працювали на олієжиркомбінаті і вона народилася саме тут, тому символічно, що поруч буде встановлено пам’ятник.      

«Кожний вийшов на Майдан за своє. Максим в соцмережі написав, що «всі, хто може їдьте в Київ». Це його останній вислів. І те, що дітей бити не можна… Я пам’ятаю, як він втік з дня народження нашого батька до столиці. І більше додому не повернувся. Ті, хто помер на Майдані, дуже любили Україну. Вони подібні у своїх уподобаннях, помислах. Хай Україна буде понад усе», - сказала при покладанні квітів до меморіалу Зоя Семенівна.

Акцію «Янголи пам'яті» започаткувала співачка, художниця, волонтерка, громадська діячка Анжеліка Рудницька. У Вінниці ініціативу підтримали волонтерки Тетяна Власюк і Юлія Щербань.

«І ми, як Асоціація жінок України «ДІЯ» теж підтримуємо акцію. Ми хочемо, щоб вона на цьому місці відбувалася завжди. Ми маємо пам’ятати, що історію створюють люди і вона створюється у наш час. Ми маємо пам’ятати, що хлопці і дівчата, які гинули у 2013-14 роках, потім боронячи державу на Сході, підняли на іншій щабель Україну», - додала Алла Власюк. 

Десятками «янголят» вінничани прикрасили дерева у сквері поблизу меморіалу. А близько 11 години тиха акція «Ангели пам’яті» заходи та покладання квітів до пам`ятника «Дерево Свободи», який символізує шану і пам`ять вінничан про буремні події Революції Гідності, відбулася на майдані Небесної Сотні. Вона зібрала десятки тих, хто був на Майдані, хто підтримував їх у Вінниці…

Новини Вінниці / У Вінниці на честь загиблих Героїв провели акцію «Янголи пам’яті» на майдані Небесної Сотні та біля меморіалу Максиму Шимку (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці на честь загиблих Героїв провели акцію «Янголи пам’яті» на майдані Небесної Сотні та біля меморіалу Максиму Шимку (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці на честь загиблих Героїв провели акцію «Янголи пам’яті» на майдані Небесної Сотні та біля меморіалу Максиму Шимку (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці на честь загиблих Героїв провели акцію «Янголи пам’яті» на майдані Небесної Сотні та біля меморіалу Максиму Шимку (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці на честь загиблих Героїв провели акцію «Янголи пам’яті» на майдані Небесної Сотні та біля меморіалу Максиму Шимку (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці на честь загиблих Героїв провели акцію «Янголи пам’яті» на майдані Небесної Сотні та біля меморіалу Максиму Шимку (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці на честь загиблих Героїв провели акцію «Янголи пам’яті» на майдані Небесної Сотні та біля меморіалу Максиму Шимку (ФОТО)