У Вінниці на будівлі Спілки художників з'явилась меморіальна дошка Віталію Газінському (ФОТО)

Новини Вінниці / У Вінниці на будівлі Спілки художників з'явилась меморіальна дошка Віталію Газінському (ФОТО)

У Вінниці, на честь почесного громадянина Віталія Газінського, який помер у березні 2019 року, встановили меморіальну дошку у кількаметровому кованому скрипковому ключі. Сама будівля Спілки художників є репетиційним майданчиком хор, який очолював Газінський.

У Вінниці, на честь почесного громадянина Віталія Газінського, який помер у березні 2019 року, встановили меморіальну дошку у вигляді кількаметрового кованого скрипкового ключа. Сама будівля Спілки художників є репетиційним майданчиком хору, який очолював маестро.

На відкриття памʼятного знаку композитору, професору, завідувачу кафедри методики музичного виховання, співу та хорового диригування Вінницького державного педагогічного університету імені М. Коцюбинського Віталію Газінському прийшли рідні, друзі та колеги. 

Як розповіла дружина Віталія, Зінаїда Куркова-Газінська:

"На цю подію чекала півроку. Щодо дизайну майбутньої дошки, то вигадували його разом із дітьми, онуками та скульптором", - каже пані Зінаїда.

Наразі колектив камерного хору “Вінниця” носить імʼя Віталія Газінського.

Новини Вінниці / У Вінниці на будівлі Спілки художників з'явилась меморіальна дошка Віталію Газінському (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці на будівлі Спілки художників з'явилась меморіальна дошка Віталію Газінському (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці на будівлі Спілки художників з'явилась меморіальна дошка Віталію Газінському (ФОТО)