У Вінниці «Муніципальна варта» не пустила безхатька до шкільної їдальні

Новини Вінниці / У Вінниці «Муніципальна варта» не пустила безхатька до шкільної їдальні

У вінницьких школах діють певні правила, якими не передбачається вільний вхід будь-кому. Одному місцевому безхатьку захотілось зайти до їдальні школи-гімназії №24, що у мікрорайоні «Поділля». Зупиняти чоловіка довелося кілька разів.

«Муніципальна варта» постійно контролює дотримання громадського порядку на вулицях Вінниці. Вчора, 13 грудня, наш інспектор Павло Головащенко запобіг казусній ситуації біля однієї зі шкіл громади — в їдальню навчального закладу намагався потрапити безхатько», - вказують на Facebook-сторінці підприємства.

Інспектор затримав чоловіка і викликав патрульну поліцію. Після профілактичної бесіди безхатько пішов, але через якийсь час знову повернувся… І вдруге інспектор «Муніципальної варти» теж не дозволив «гостю» навіть зайти на територію навчального закладу.

Звісно, захисники безхатьків можуть казати, що порушуються права людини, проте учбовий заклад не є громадським місцем з вільним доступом, а шкільна їдальня звичайною «точкою» харчування. Особливо під час карантину у червоній зоні.