У Вінниці «мінували» пологовий будинок. «Мінерку» затримали

Новини Вінниці / У Вінниці «мінували» пологовий будинок. «Мінерку» затримали

Вранці 19 грудня до одного з пологових будинків Вінниці зателефонувала жінка та повідомила, що заклад нібито замінований. «Мінерку» затримали.

Як повідомляє відділ комунікацій поліції Вінницької області, на місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група, вибухотехніки та кінологи.

Поліцейські евакуювали людей та провели обстеження приміщення й прилеглої території. Небезпечних предметів, які б могли становити загрозу життю та здоров’ю громадян, не виявили. Повідомлення про замінування виявилося хибним.

У ході оперативних заходів працівники поліції та СБУ встановили особу жінки, яка телефонувала до лікарні. Нею виявилася 27-річна вінничанка. Причини та мотив вчинення правопорушення з'ясовуються.

За вказаним фактом слідчі проводять досудове розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до шести років позбавлення волі.

Наразі із правопорушницею проводяться слідчі дії.

Макс Мельник

19 грудня, 2023