У Вінниці майбутнім фахівцям сфери послуг розповіли, як захиститись від насилля у родині

Новини Вінниці / У Вінниці майбутнім фахівцям сфери послуг розповіли, як захиститись від насилля у родині

Провідний психолог Ірина Ковиліна Вінницького міського центру соціальних служб спільно із ДПТНЗ ВВПУСП, в рамках акції "16 днів проти насильства", провели для учнів першого курсу тренінгове заняття «Ми різні, але ми рівні», метою якого було, вирішення гендерних конфліктів та протистояння насильству у сім’ї.

У Вінниці майбутнім фахівцям сфери послуг розповіли, як можна захиститись від насилля у сім‘ї та вирішіти гендерні конфлікти. Вінницький міський центр соціальних служб спільно організували для учнів першого курсу тренінгове заняття «Ми різні, але ми рівні».

Про це з учнями провела провідний психолог міської соціальної служби Ірина Ковиліна. Вона зазначила, що учениці проявили зацікавленість цією темою, активно спілкувались, обмінювались досвідом, розповідали власні історії.

За її словами, позитивним аспектом зустрічі можна визнати взємопідтримку учасників, які розуміють, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням її прав.

Психологічною службою училища були розроблені та розповсюджені інформаційні буклети з матеріалами та контактами організацій відповідальних за встановлення статусу постраждалого від домашнього насилля, торгівлі людьми та гендерної дискримінації, а також з телефонами «гарячої лінії» в Україні та Вінницької області зокрема.

Також здобувачі освіти переглянули  відеоматеріал про форми й види насильства та гендерну рівність.

NaПарижі писав про те що центр безоплатної правової допомоги підготував "безпековий" відеопосібник.