У Вінниці лідера місцевих "Нацдружин" хочуть взяти під варту нібито за побиття прихильника Шарія: інкримінують нову статтю (ФОТО, ВІДЕО)

Новини Вінниці / У Вінниці лідера місцевих "Нацдружин" хочуть взяти під варту нібито за побиття прихильника Шарія: інкримінують нову статтю (ФОТО, ВІДЕО)

Вінницький міський суд сьогодні розглядає клопотання слідчих про обрання нового запобіжного заходу лідеру "Нацдружин Вінниччини" Андрію Вербецькому. Нагадаємо, його звинувачують у побитті 1 липня прихильника партії Шарія.

Вінницький міський суд сьогодні розглядає клопотання слідчих про обрання нового запобіжного заходу лідеру "Нацдружин Вінниччини" Андрію Вербецькому. Нагадаємо, його звинувачують у побитті 1 липня прихильника партії Шарія.

Спочатку активісту інкримінували хуліганство. Запобіжним заходом відразу було обрано домашній арешт, потім в апеляційній інстанції його замінили на цілодобовий. Термін запобіжного заходу збіг 1 жовтня.

А 9 жовтня, як повідомляв NаПарижі, А.Вербецькому оголошено нову підозру. Тепер вже "хуліганство" замінили на ч.2 ст.121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження).

Сам Вербецький вбачає у цьому "політичний підтекст".

"Щоб людині кваліфікувати нанесення тяжких тілесних ушкоджень, потрібно довести, що людина наносила ці ушкодження. У клопотанні про зміну підозри не прописано, які удари я, на їхню думку, наносив. Я ж в свою чергу пояснюю, що мене там не було, я цього не скоював. І на питання, які дії я вчиняв, ні слідчий, ні прокурор відповісти не можуть", - говорить А.Вербецький.

За словами активіста, жодних нових доказів його причетності до побиття слідчі не наводять. Дивним він вважає і те, що підозру за новою статтею правоохоронці подали після того, як організація блокувала автопробіг партії Шарія.

"Це політично вмотивована справа. У нас є інформація з достовірних джерел, що це - ініціатива начальника обласної поліції, а він не рівно дихає як по відношенню до Шарія, так і взагалі до російського ідеологічного реваншу", - каже А.Вербецький.

Ще за годину до початку засідання під стінами суду зібралось близько сотні  активістів "Нацдружин" та ГО "Едельвейс". Під судом суттєво посили охорону: правоохоронців було приблизно стільки ж, як мітингувальників. Ніхто нікого не провокував, усі слухали патріотичні пісні, які вмикали активісти.

P.S. Близько 16 години у суді оголосилирішення - Андрію залишають нічний домашній арешт. 

Новини Вінниці / У Вінниці лідера місцевих "Нацдружин" хочуть взяти під варту нібито за побиття прихильника Шарія: інкримінують нову статтю (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці лідера місцевих "Нацдружин" хочуть взяти під варту нібито за побиття прихильника Шарія: інкримінують нову статтю (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці лідера місцевих "Нацдружин" хочуть взяти під варту нібито за побиття прихильника Шарія: інкримінують нову статтю (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці лідера місцевих "Нацдружин" хочуть взяти під варту нібито за побиття прихильника Шарія: інкримінують нову статтю (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці лідера місцевих "Нацдружин" хочуть взяти під варту нібито за побиття прихильника Шарія: інкримінують нову статтю (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці лідера місцевих "Нацдружин" хочуть взяти під варту нібито за побиття прихильника Шарія: інкримінують нову статтю (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці лідера місцевих "Нацдружин" хочуть взяти під варту нібито за побиття прихильника Шарія: інкримінують нову статтю (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці лідера місцевих "Нацдружин" хочуть взяти під варту нібито за побиття прихильника Шарія: інкримінують нову статтю (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці лідера місцевих "Нацдружин" хочуть взяти під варту нібито за побиття прихильника Шарія: інкримінують нову статтю (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці лідера місцевих "Нацдружин" хочуть взяти під варту нібито за побиття прихильника Шарія: інкримінують нову статтю (ФОТО, ВІДЕО)