На Вінниччині відкрили провадження через підроблений протокол підрахунку голосів

Новини Вінниці / На Вінниччині відкрили провадження через підроблений протокол підрахунку голосів

За фактом фальсифікації виборчих документів членами ДВК у Могилів-Подільському районі Вінниччини поліцією розпочато кримінальне провадження.

За фактом фальсифікації виборчих документів членами ДВК у Могилів-Подільському районі Вінниччини поліцією розпочато кримінальне провадження.

Як зазначають у відділі комунікації ГУНП у Вінницької області, 26 жовтня до Могилів-Подільського відділу поліції надійшло повідомлення, що на виборчій дільниці у селі Юрківці члени комісії сфальсифікували результати голосування.

За словами начальника могилівподільської поліції Василя Ободовського, під час перевірки інформації попередньо слідством встановлено, що представники дільничної виборчої комісії до територіальної комісії здали підроблений протокол підрахунку голосів.

Наразі слідством розпочато кримінальне провадження за ст. 158-3 КК України (надання неправдивих відомостей до органу ведення Державного реєстру виборців або фальсифікація виборчих документів, документів референдуму, підсумків голосування або відомостей Державного реєстру виборців).

За таке правопорушення передбачено позбавлення волі на строк до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років.

Макс Мельник

27 жовтня, 2020