На Вінниччині автовокзали віддадуть орендарям, пасажири чекатимуть транспорт на вулиці під навісом

Новини Вінниці / На Вінниччині автовокзали віддадуть орендарям, пасажири чекатимуть транспорт на вулиці під навісом

На Вінниччина закривають автостанцію в двох населених пунктах. Економія на купівлі квитків на станції привела до того, що не вистачає коштів на утримання будівлі.

На Вінниччині закривають автостанції у двох населених пунктах. Економія на купівлі квитків на станції привела до того, що не вистачає коштів на утримання будівель.

Про це повідомляє редакторка місцевої газети Лариса Шабельник у Facebook.

«Щодо закриття Чечельницької та Ольгопільської автостанцій у ПрАТ «Вінницьке обласне підприємство автобусних станцій (ВОПАС) 10599» повідомляють, що останніми роками автостанції в Чечельнику та в селі Ольгопіль обслуговували незначну кількість пасажирів формуючих та транзитних маршрутів.

З року в рік автостанції не перекривали свої витрати і були збитковими. Основною причиною закриття є те, що більшість пасажирів сідали в автобуси на стихійних зупинках селища, не купуючи при цьому квитки в касі автостанції.

Тож у зв’язку із постійною збитковістю правління підприємства прийняло рішення щодо їх закриття, а для підтримання в належному стані будівель автостанцій, приміщення здали в оренду», - йдеться в інформації.

Щоправда, в товаристві зазначають, що орендарі мають залишити на території автостанції облаштовані місця для очікування та навіс для захисту пасажирів від опадів. Також залишать і розклад автобусів.

Відповідно правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту, водії автобусів мають право здійснювати продаж квитків, в тому числі і пільгових, в разі відсутності у населеному пункті автостанції, та зобов’язані видавати квитки пасажирам.

 

Марина Карабай

24 листопада, 2020