Близького до нардепа з Вінниччини виробника вершкового масла підозрюють у продажі фальсифікату

Новини Вінниці / Близького до нардепа з Вінниччини виробника вершкового масла підозрюють у продажі фальсифікату

У Держпродспоживслужбі заявили, що на підставі вивчених 22 зразків молочної продукції, представленої у Києві, виявила, що п'ять виробників продавали фальсифікат масла. У молочний жир додавали рослинний, що порушує технологію виробництва продукції. Серед порушників держорган називає і виробника з Вінниччини.

У Держпродспоживслужбі заявили, що на підставі вивчених 22 зразків молочної продукції, представленої у Києві, виявлено, що п'ять виробників продавали фальсифікат масла. У молочний жир додавали рослинний, що порушує технологію виробництва продукції. Серед порушників держорган називає і виробника з Вінниччини.

Про це йдеться на офіційній сторінці відомства у Facebook.

«Найпоширенішою серед готових продуктів харчування є фальсифікація вершкового масла, яке замінюють на маргарин або рослинні спреди», – зазначають в Управлінні безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві.

Порушення знайшли в продукції:

  • "Масло солодковершкове селянське 72,5%" (виробник ТОВ "Миколаївмолпром"),
  • "Масло солодковершкове селянське" (виробник ФОП Матвієнко О.В.),
  • "Масло вершкове селянське 82,5%" (виробник ДП "Старокостянтинівський молочний завод"),
  • "Масло солодковершкове селянське 72,5%" (виробник ТОВ "Хмільницький завод сухого знежиреного молока"),
  • "Масло солодковершкове екстра 82,5%" (виробник ФОП Матвієнко О.В.),
  • "Масло солодковершкове 73%" (виробник ФОП Матвієнко О.В.).

Частину підробок можна виявити органолептично – за смаком, запахом, зовнішнім виглядом, температурою застигання. Проте така можливість виникає у споживача вже після придбання товару.

Для ідентифікації наявності жирозамінників у кількості менш ніж 20% для молока і молочної продукції застосовують аналіз на вміст фітостеринів та холестерину. Такий метод дає змогу виявити наявність рослинної олії вже у кількості декількох відсотків.

Зазначимо, що розташований у Хмільнику ТОВ «Хмільницький завод сухого знежиреного молока «Молочний візит» належить родині депутата Юрчишина.

Макс Мельник

14 січня, 2021