У Вінниці юні шахисти будуть змагатись за звання кращого

Новини Вінниці / У Вінниці юні шахисти будуть змагатись за звання кращого

У Вінниці від сьогодні стартує чотириденний командний чемпіонат України з шахів серед юнаків. Відомо, що проходитиме змагання за підтримки президента обласної шахової федерації, елітного міжнародного гросмейстера Аркадія Найдіча.

У Вінниці від сьогодні стартує чотириденний командний чемпіонат України з шахів серед юнаків. Відомо, що проходитиме змагання за підтримки президента обласної шахової федерації, елітного міжнародного гросмейстера Аркадія Найдіча.

Як повідомили на офіційному сайті Федерації шахів України, з 26 серпня у Вінниці стартує командний чемпіонат України серед юнаків та дівчат віком до 12 років (класичні шахи, рапід, бліц). Перший тур - 27 серпня о 14:30, та наразі рейтинг-фаворитами є миколаївці і прикарпатці.

Спортсмени гратимуть у спортшколі № 6 (вул. Театральна, 24) за системою «стінка на стінку». В кожній команді по два хлопці і дівчина. Медалі розігруватимуться одразу у трьох змаганнях – із класичної гри, швидких і блискавичних шахів.

Наразі, затверджено 23 команди, які представляють всі куточки нашої держави. Рейтинг-фаворитом є команда Миколаєва (південь), всі учасники якої – кандидати у майстри спорту. Наступні лідери за середнім рейтингом гравців посідають: Івано-Франківськ (захід), Київ-2 (центр) і Дніпро (схід).

Основна команда Вінниці, яку очолює кандидат у майстри спорту Юрій Штомпель, – п’ята за національним коефіцієнтом.

Відомо, що головним організатором є президент обласної шахової федерації, елітний міжнародний гросмейстер Аркадій Найдіч, який встановив призовий фонд – 20 тисяч гривень. При цьому жодних грошових внесків для учасників чемпіонату немає.

Також свою долю для проведення змагання вклали Міністерство молоді та спорту України, Федерація шахів України, спортуправління Вінницької облдержадміністрації, спорткомітет Вінницької міської ради і МДЮСШ № 6 міста над Бугом.

Ірина Заіковата

27 серпня, 2019