У Вінниці до суду привели козу, сміттєвий бак і Палія: справа про сигнал патрульним обіцяє бути черговим бестселером

Новини Вінниці / У Вінниці до суду привели козу, сміттєвий бак і Палія: справа про сигнал патрульним обіцяє бути черговим бестселером

Перше судове засідання у справі Вороновича, або сигналу до патрульних у квітні, показало, що варто запасатися попкорном. Перфоманси, громадськість і політичні прапори, блокування стоянки і тиск – зважаючи на передумови вінничан чекає черговий бестселер.

Перше судове засідання у справі Вороновича, або сигналу до патрульних у квітні, показало, що варто запасатися попкорном. Перфоманси, громадськість і політичні прапори, блокування стоянки і тиск – зважаючи на передумови вінничан чекає черговий бестселер.

Відео із суперечкою водія і патрульних біля Київського мосту відразу стало хітом. Але конфлікт отримав гучне продовження. У патрульній поліції прагнуть оштрафувати 22-річного вінничанина, який не чемно себе повів на дорозі, а той при підтримці активістів «Дорожнього контролю» й «Авто Євро сили» вимагає скасування всіх претензій.

Оскільки на перше засідання до стін Апеляційного суду активісти привели козу, яку намагаються «протиснути» до лав патрульної поліції, сміттєвий бак, а інтереси водія захищатиме одіозний адвокат Валерій Палій, процес без сумніву триватиме довго.  

В Апеляційному суду Вінницької області 31 травня об 11.30 розпочався розгляд апеляційної скарги адвоката В. Палія на постанову Вінницького міського суду від 27 квітня 2018 року про притягнення до адміністративної відповідальності Д.Вороновича за ст. 185 КУпАП та накладення на нього адміністративного стягнення у розмірі 150 грн. в дохід держави.

Вищезазначена постанова судді Л. Ковальчук обурила активістів. Служителька Феміди прийняла її після того, як оцінила протокол патрульної поліції про притягнення до адміністративної відповідальності вінничанина. Захист у апеляційній скарзі просив постанову суду скасувати, провадження по справі закрити за відсутністю в діях Дмитра Вороновича складу адміністративного правопорушення.

Нагадаємо, 19 квітня через інцидент на вул. Київській, який трапився між патрульними і Д. Вороновичем, на водія було складено постанову про злісну непокору правоохоронцям і три протоколи про вчинення ним адміністративних правопорушень, передбачених ст.ст. 122-2, 124 та ст. 173 КУпАП.

Дмитро у судовому засіданні пояснив, що він рухався по дорозі, як раптом перед його транспортним засобом, різко зупинився патрульний автомобіль. Це створило для нього аварійну ситуацію. Водій посигналив звуковим сигналом. Після цього, з поліцейського авто до нього підійшов поліцейський, який був не у форменому одязі, не представився, не показав посвідчення та в грубій формі сказав, що сигналити у місті не можна.

Далі Воронович продовжив рух, однак його наздогнав, під час зупинки на світлофорі, цей же патрульний автомобіль, який став спереду його машини. Кілька поліцейських не у форменому одязі, не пояснюючи причину зупинки, почали стукати по склу його автомобіля, тиснули на віконне скло біля нього, зламали склопідйомник та намагалися дістати його з автомобіля, висловлюючись у грубій формі.

Після цього, поліцейські витягли його з автомобіля, кинули на асфальт та одягли на нього кайданки. Під час цих дій поліцейські наносили йому тілесні ушкодження. В результаті вінничанин отримав струс головного мозку. Працівники поліції повезли його у відділ поліції, не надавши йому жодної допомоги та не викликавши швидку допомогу, хоча чоловік неодноразово про це просив.

Воронович стверджує, що не мав наміру чинити опір працівникам поліції. Він навіть надав відео того інциденту.

Суддею В. Ващук було допитано двох патрульних. Інспектори повторили покази, які надавали у суді першої інстанції. Вони запевняли, що Д. Воронович порушив правила ПДР тим, що подав звуковий сигнал. Коли один з інспекторів підійшов до водія, щоб запитати що трапилось, водій не відреагував і поїхав далі. Але ж звук – це сигнал тривоги.

В подальшому, патрульні наздогнали автомобіль на світлофорі та зупинилися перед ним. Інспектор підійшов до Вороновича та висунув вимогу вийти з автомобіля. Однак, той відмовився її виконувати.

Вислухавши думку учасників, суддя Ващук вирішила витребувати матеріали іншої адмінсправи із Вінницького міського суду, оскільки події пов’язані між собою. Через це розгляд справи відкладено на 14 годину 1 червня.

Згадаємо, жодна справа, яку вів відомий вінницький адвокат Палій не закінчувалася швидко. Завдячуючи його пристрасті до політичних гасел під час захисту клієнта та образ суду, процес розтягується та перетворюється зазвичай на шоу Валерія Максимовича. Чи погоджуються з таким перебігом активісти, стане зрозуміло найближчим часом.

Олег Верлан

31 травня, 2018