У Вінниці до суду передали справу вимагача, який після невдалого нападу чотири роки переховувався

Новини Вінниці / У Вінниці до суду передали справу вимагача, який після невдалого нападу чотири роки переховувався

У січні 2018-го на Вінниччині група вимагачів хотіла отримати від підприємця 50 тисяч доларів. Однак, жертва вчинила опір. Зловмисники вимушені були тікати. Один з них понад чотири роки переховувався від поліції. Нарешті його затримали. Справу передали до суду.

Як повідомляють у пресслужбі Вінницької обласної прокуратури, до суду передано обвинувальний акт у кримінальному провадженні, стосовно чоловіка, який обвинувачується у вимаганні чужого майна, вчинене за попередньою змовою групою осіб, поєднане із заподіянням тяжкого тілесного ушкодження (ч. 4 ст. 189 КК України).

«Обвинувачений з 2018 року перебував у розшуку та був затриманий правоохоронцями в жовтні 2022 року», - йдеться у повідомленні.

Досудовим слідством установлено, що у січні 2018 року обвинувачений, за попередньою змовою із двома раніше знайомими особами, вирішив шляхом залякування спонукати вінницького підприємця віддати 50 тисяч доларів.

Група зловмисників 26 січня 2018-го близько 22 години, будучи озброєними вогнепальною зброєю, ножем та газовим балончиком з вмістом газу сльозогінної дії, біля гаража підприємця, напали на свою жертву. Проте, підприємець здійснив неочікуваний для нападників опір…

Не бажаючи бути викритими з місця злочину нападники зникли, забравши із собою пістолет.

«У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого злочину перед судом обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна», - зазначають у прокуратурі.