У Вінниці для аграріїв створять власну торгову марку

Новини Вінниці / У Вінниці для аграріїв створять власну торгову марку

Для розвитку приєднаних територій у Вінниці створили унікальну Програму розвитку аграрного сектору та забезпечення продовольчої безпеки ВМТГ на 2023-2025 роки. Вона передбачає не тільки організацію оптового ринку та місць для тривалого технологічного зберігання різних видів овочів, а й появу власної торгової марки «Вінницький фермер».

Про це повідомляють у Вінницькій міськраді.

«Розвиток аграрного сектору нашої громади має на меті посприяти створенню нових фермерських кооперативів, що дозволить збільшити кількість робочих місць та дати поштовх до розвитку органічного виробництва, – зазначив директор департаменту економіки і інвестицій Максим Мартьянов. – Це доволі важливий процес, тим більше в умовах війни, коли велика частина наших територій окупована, а частина, яку вдалось звільнити – непридатна для введення сільського господарства через мінування та підтоплення внаслідок терористичного акту, який спричинила росія на Каховській ГЕС».

Нагадаємо, що наприкінці минулого року, рішенням виконавчого комітету, у Вінниці затвердили Програму розвитку аграрного сектору та забезпечення продовольчої безпеки ВМТГ на 2023-2025 роки. Її пріоритетними завданнями є забезпечення розвитку галузі землеробства та глибокої переробки сільськогосподарської продукції. А також зростання органічного виробництва, тваринництва, у тому числі ставкового рибництва та бджільництва на території громади.