У Вінниці анонсували новорічно-святкову програму

Новини Вінниці / У Вінниці анонсували новорічно-святкову програму

Цього року формат відзначення новорічних та різдвяних свят у Вінниці відрізнятиметься від попередніх, адже коронавірус вносить свої корективи у звичне життя містян. Щоб наповнити міський простір святковим настроєм у середмісті, на майдані Незалежності та площі Ліверпуль, будуть створені казкові локації з відомими мультиплікаційними героями. А 6 січня на Європейській площі облаштують етнолокацію «Різдвяний дідух».

Цього року формат відзначення новорічних та різдвяних свят у Вінниці відрізнятиметься від попередніх, адже коронавірус вносить свої корективи у звичне життя містян. Щоб наповнити міський простір святковим настроєм у середмісті, на майдані Незалежності та площі Ліверпуль, будуть створені казкові локації з відомими мультиплікаційними героями. А 6 січня на Європейській площі облаштують етнолокацію «Різдвяний дідух».

«Цього року, сподіваємось, всі з розумінням поставляться до ситуації, коли ми змушені тимчасово відмовитися від святкувань на вулиці та проведення масштабного новорічного марафону «open air». Адже нові умови вимагають від кожного з нас максимальної відповідальності та свідомості. Але святкування, подарунки та новорічний настрій ніхто не відміняв! Тому ми підготували для вінничан візуальні проєкти, що стануть справжнім подарунком для дітей та малечі, додадуть святковий настрій для усієї сім'ї», – розповів директор департаменту культури міської ради Максим Філанчук.

Як зазначають у департаменті зв’язків зі ЗМІ та громадськістю міськради, майдан Незалежності (біля водограю «Мушля») та площа Ліверпуль перетворяться на казкові локації. Саме тут оживуть відомі мультиплікаційні герої, з якими вінничани зможуть зробити безліч яскравих святкових фото та відео, звичайно, дотримуючись карантинних норм та соціальної дистанції.

 «Різдвяний дідух» із презентацією різдвяних зірок від учасників загальноміського конкурсу «Зіркова феєрія» відкриють на Європейській площі 6 січня.

Але це ще не всі сюрпризи, які підготували вінничанам. З 18 грудня по 14 січня розпочнеться новорічно-різдвяний марафон заходів в соціальних мережах та на вебресурсах закладів культури міста. Саме на Культурному порталі міста «VinCultureCode» можна знайти всю інформацію про заходи та події, які будуть відбуватися в рамках новорічно-різдвяного циклу свят.

Святкові концерти, онлайн-вікторини, виставки та майстер-класи, мистецькі марафони, конкурси та челенджі – все це, та багато іншого, чекає на вінничан в період новорічно-різдвяних свят!

Свою концертну програму підготували вихованці зразкової майстерні естрадного мистецтва «Зоряна мрія» та гурт «Sunrise», а всіх вінничан з прийдешніми святами привітає Святий Миколай. Кожен охочий може приєднатися до новорічного челенджу «Святковий декор твоєї оселі», проявити фантазію, стати дизайнером власного інтер'єру, розмістивши у Facebook відео чи фото святково прикрашеної оселі з відповідним хештегом.

Мережа бібліотек-філій та образотворчі відділення мистецьких шкіл підготували цикл тематичних майстер-класів для всієї сім'ї, зокрема: із створення ялинкових прикрас, листівок, новорічного декору оселі. Досягнення та творчі здобутки демонструватимуть вінничанам учні та вихованці клубних закладів та мистецьких шкіл міста в новорічному концертному марафоні.

Можливість кожному презентувати свої творчі проєкти онлайн та «голосно заявити» про себе як про нові творчі одиниці на мапі міста з'явиться у вінничан в рамках караоке-шоу «Зірка на ялинці» та загальноміського інтерактивного конкурсу «MUSIC CAMP Вінниця - 2020».

Родзинкою різдвяних свят стануть тематичні концертні програми Академічного міського камерного хору ім.В. Газінського в костелі Святої Діви Марії Ангельської (25.12) та в Церкві Покрова Пресвятої Богородиці (06.01).

Атмосферність та багатовікові традиції Різдва презентують фольклорні гурти та хорові колективи міста та приєднаних громад.

Пізніше буде опублікована детальніша інформація про новорічно-різдвяні заходи, а щотижня будуть розміщуватись афіші, де кожен зможе знайти для себе щось цікаве. 

Олеся Рудницька

15 грудня, 2020