У Вінниці амбасадори благодійного проєкту Алла Власюк та Дмитро Чаленко вручили хворим на діабет дітям сенсори (ФОТО)

Новини Вінниці / У Вінниці амбасадори благодійного проєкту Алла Власюк та Дмитро Чаленко вручили хворим на діабет дітям сенсори (ФОТО)

У Вінниці 6 лютого в рамках проєкту «Щедрий вівторок», що був організований ГО «Подільска Громада» і тодішньою директоркою організації Лесею Найчук за підтримки голови ГО «Діа-Діти» Лесі Файденко, вручили сенсори безперервного моніторингу рівня глюкози крові дітям, хворим на діабет. Депутатка Вінницької міськради Алла Власюк та її колега з обласної ради Дмитро Чаленко підтримали проєкт та стали амбасадорами благодійного заходу щодо збору коштів для придбання сенсорів вінницьким дітям.

У Вінниці 6 лютого в рамках проєкту «Щедрий вівторок», що був організований ГО «Подільска Громада» і тодішньою директоркою організації Лесею Найчук за підтримки голови ГО «Діа-Діти» Лесі Файденко, вручили сенсори безперервного моніторингу рівня глюкози крові дітям, хворим на діабет. Депутатка Вінницької міськради Алла Власюк та її колега з обласної ради Дмитро Чаленко підтримали проєкт та стали амбасадорами благодійного заходу щодо збору коштів для придбання сенсорів вінницьким дітям.

Алла Власюк та Дмитро Чаленко вручили сенсори, щоб ще раз привернути увагу громадськості до проблеми цукрового діабету загалом та проблем вінницьких родин, які виховують дітей з таким діагнозом.

«Діабет дуже складна та невиліковна хвороба, вона потребує дуже багато матеріальних витрат і дуже багато енергії батьків. До того ж діабет значно помолодшав, такий діагноз нині ставлять навіть дворічним діткам. Тож я, як фінансовий директор промислової групи Vioil, та голова правління одного із підприємств, яке входить до цієї групи - ПАТ Вінницький олійножировий комбінат - Дмитро Чаленко дуже задоволені, що були амбасадорами саме благодійного проєкту на підтримку «солоденьких діток», - наголошує Алла Власюк.

Зазначимо, якщо батьки хворих на діабет дітей несуть фінансовий тягар, то діти - психологічне та фізичне навантаження. По кілька разів на день їм проколюють голкою палець для забору крові для моніторингу рівня глюкози.

Щоб зменшити психологічне навантаження діток називають «не хворими на діабет», а «солоденькими».

А от, щоб полегшити страждання, потрібні сучасні медичні прилади, які використовують у всьому світі, але які наразі дуже і дуже дорогі.

Зокрема, в рамках проєкту «Щедрий вівторок» передбачалось придбання сенсорів FreeStyle Libre. Ініціатори благодійної акції планували придбати 28 сенсорів.

Амбасадори, які, до речі, робили перший фінансовий внесок тему «розкрутили» і під час благодійного марафону, змогли зібрали суму коштів, яка вдвічі перевищила прогнозовану.

«Проєкт, амбасадорами якого ми були, набрав більшу суму коштів. Це говорить про те, що вінничани дуже відкликаються на біль інших людей, особливо якщо мова йде про дітей. По-друге, що тема діабету надзвичайно актуальна. Задоволена, що ми змогли придбати 58 сенсорів, роздати їх і полегшити життя і цим діткам, і цим родинам. Ми дякуємо всім вінничанам та нашим особистим друзям за підтримку», - зазначає Алла Власюк.

Дмитро Чаленко зазначив, що і надалі підтримуватимуть дітей, хворих на діабет.

«Коли детальніше знайомишся з проблемами родин дітей, хворих на діабет, то розумієш, що залишити їх без підтримки не можна», - зазначив він.

Сенсори вручили, а дітки віддячили благодійників подарунками - власноруч зробленими іграшками, картинами та сувенірами, які нагадуватимуть приємні та теплі миті розуміння та добра.

Новини Вінниці / У Вінниці амбасадори благодійного проєкту Алла Власюк та Дмитро Чаленко вручили хворим на діабет дітям сенсори (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці амбасадори благодійного проєкту Алла Власюк та Дмитро Чаленко вручили хворим на діабет дітям сенсори (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці амбасадори благодійного проєкту Алла Власюк та Дмитро Чаленко вручили хворим на діабет дітям сенсори (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці амбасадори благодійного проєкту Алла Власюк та Дмитро Чаленко вручили хворим на діабет дітям сенсори (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці амбасадори благодійного проєкту Алла Власюк та Дмитро Чаленко вручили хворим на діабет дітям сенсори (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці амбасадори благодійного проєкту Алла Власюк та Дмитро Чаленко вручили хворим на діабет дітям сенсори (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці амбасадори благодійного проєкту Алла Власюк та Дмитро Чаленко вручили хворим на діабет дітям сенсори (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці амбасадори благодійного проєкту Алла Власюк та Дмитро Чаленко вручили хворим на діабет дітям сенсори (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці амбасадори благодійного проєкту Алла Власюк та Дмитро Чаленко вручили хворим на діабет дітям сенсори (ФОТО)