У Вінниці активісти вийшли на майдан на підтримку Сергія Стерненка (ФОТО, ВІДЕО)

Новини Вінниці / У Вінниці активісти вийшли на майдан на підтримку Сергія Стерненка (ФОТО, ВІДЕО)

"Волю Стерненку!", "Ми не віримо кишеньковим судам", "Сьогодні його, завтра - усіх нас". Плакати з такими гаслами сьогодні ввечері розгорнули у Вінниці на майдані Небесної Сотні громадські активісти, які вийшли на підтримку засудженого в Одесі Сергія Стерненка.

"Волю Стерненку!", "Ми не віримо кишеньковим судам", "Сьогодні його, завтра - усіх нас". Плакати з такими гаслами сьогодні ввечері розгорнули у Вінниці на майдані Небесної Сотні громадські активісти, які вийшли на підтримку засудженого в Одесі Сергія Стерненка.

Говорили переважно про недовіру українській судовій системі та МВС, заявили про широку громадську кампанію щодо відставки генпрокурора Ірини Венедиктової. Вінницький дизайнер Вадим Купальський, який сьогодні ще по обіді - відразу після оголошення вироку - вийшов на одиночну акцію протесту, каже, що на своєму плакаті прізвище генпрокурорки принципово написав з маленької літери.

"Поваги до неї в мене ніякої немає. Венедиктова сказала ще до винесення рішення суду, що "по-любому в нього буде вердикт". А може "по-любому" на неї буде справа? Я так і написав. Якби на мене напали два бугая, я б теж відбивався б, і Венедиктова з Татаровим так само, мабуть, робили б. Людину садять за те, що його хотіли вбити... Вийшов я і за Стерненка, і за справедливість, бо Стерненко - патріот і, сподіваюсь, майбутній лідер України", - сказав пан Вадим.

 

 

"Вінничани зібралися стихійно, ніхто нічого не організовував, ніякі політичні сили не заявляли про свою присутність, це просто зібрання громадян, які розуміють, що сьогодні Стерненко, завтра може бути кожен з нас, бо комусь там закортіло когось посадити за грати. Це абсолютна сваволя, яку ми бачимо у діях МВС та генпрокуратури, які є заполітизовані і є знаряддями політичної розправи", - говорить один з активних учасників акції Богдан Куценко.

А Євген Тичук розповідає, що вийшов на майдан так через вирок Стерненку, як проти грубого порушення конституційного права громадян на самозахист. У ріках він тримав роздруківку тексту статті 27 Конституції України: "Кожен має право захищати своє життя і здоров’я, життя і здоров’я інших людей від протиправних посягань".

"У нас в Україні, якщо ти захищаєшся від нападу, то ти апріорі звинувачуєшся у вбивстві, перевищенні меж самооборони, відкривають справу, хоча право на захист передбачене і Конституцією, і кримінальним кодексом. Але за такими статтями нині сидить не один Стерненко", - каже Євген Тичук.

Учасники акції, яких зібралося у Вінниці кілька десятків, сходили також зі своїми вимогами під будівлі міської ради та обласної прокуратури, потім розійшлися, але обіцяють координуватися через соцмережі і не виключено, що знову виходити на вулиці.

Новини Вінниці / У Вінниці активісти вийшли на майдан на підтримку Сергія Стерненка (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці активісти вийшли на майдан на підтримку Сергія Стерненка (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці активісти вийшли на майдан на підтримку Сергія Стерненка (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці активісти вийшли на майдан на підтримку Сергія Стерненка (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці активісти вийшли на майдан на підтримку Сергія Стерненка (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці активісти вийшли на майдан на підтримку Сергія Стерненка (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці активісти вийшли на майдан на підтримку Сергія Стерненка (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці активісти вийшли на майдан на підтримку Сергія Стерненка (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці активісти вийшли на майдан на підтримку Сергія Стерненка (ФОТО, ВІДЕО)
Сергій Маламура

23 лютого, 2021