У Вінниці 50-метровий флагшток встановлено на Замковій горі, неподалік місця археологічних розкопок (ФОТО, ВІДЕО)

Новини Вінниці / У Вінниці 50-метровий флагшток встановлено на Замковій горі, неподалік місця археологічних розкопок (ФОТО, ВІДЕО)

На Замковій горі у Вінниці 27 липня встановлено 7-тонну конструкцію флагштоку, який вже називають найвищім в країні. Металеву конструкцію заввишки 50 метрів видно з усього узбережжя Південного Бугу.

На Замковій горі у Вінниці 27 липня встановлено 7-тонну конструкцію флагштоку, який вже називають одним з найвищіх в країні. Металеву конструкцію заввишки 50 метрів видно з усього узбережжя Південного Бугу.

Слід зазначити, що Замкову гору називають колискою сучасної Вінниці. Спочатку сам там розташовувалися трипільське та слов’янське поселення, замок, кладовище, а потім на рубежі ХІХ-ХХ віків пагорб перетворився на каменоломню, граніт з якою використовувався для побудови міських будівель та вулиць.

Проте частина Замокової гори збереглася. Нині на окремих ділянках тривають археологічні розкопки. За словами наукового співробітника Вінницького обласного краєзнавчого музею Ольги Грабовської, і у цьому році знайдено артефакти.

Досліджують фахівці ділянку поруч з місцем, де встановлено флагшток. Невеличку площу перетворюють на локацію для урочистих подій. Приміром на День прапора запланована особлива подія. Там буде майоріти прапор України. А от на День міста – прапор Вінниці.        

Новини Вінниці / У Вінниці 50-метровий флагшток встановлено на Замковій горі, неподалік місця археологічних розкопок (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці 50-метровий флагшток встановлено на Замковій горі, неподалік місця археологічних розкопок (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці 50-метровий флагшток встановлено на Замковій горі, неподалік місця археологічних розкопок (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці 50-метровий флагшток встановлено на Замковій горі, неподалік місця археологічних розкопок (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці 50-метровий флагшток встановлено на Замковій горі, неподалік місця археологічних розкопок (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці 50-метровий флагшток встановлено на Замковій горі, неподалік місця археологічних розкопок (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці 50-метровий флагшток встановлено на Замковій горі, неподалік місця археологічних розкопок (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці 50-метровий флагшток встановлено на Замковій горі, неподалік місця археологічних розкопок (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці 50-метровий флагшток встановлено на Замковій горі, неподалік місця археологічних розкопок (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці 50-метровий флагшток встановлено на Замковій горі, неподалік місця археологічних розкопок (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці 50-метровий флагшток встановлено на Замковій горі, неподалік місця археологічних розкопок (ФОТО, ВІДЕО)