У Тульчині з'явиться "Леонтович Арт квартал"

Новини Вінниці / У Тульчині з'явиться "Леонтович Арт квартал"

До другого міжнародного фестивалю OPERAFEST TULCHYN, який відбуватиметься у місті Тульчин, що на Вінниччині, з'явиться "Леонтович Арт квартал".

До другого міжнародного фестивалю OPERAFEST TULCHYN, який відбуватиметься у місті Тульчин, що на Вінниччині,з'явиться "Леонтович Арт квартал".

Сьогодні, 26 січня, на урядовому порталі появилася інформація про переможців проекту "Малі міста – великі враження", яких визначив Мінкульт. Загалом експертна рада відібрала 8 зі 158 культурних стартапів, які пов’язані із культурною спадщиною. Серед числа переможців опинився проект "Леонтович Арт квартал", який реалізовуватимуть Тульчинська ОТГ та ГО "Лабораторія актуальної творчості".

В рамках проекту буде створено десять об’єктів монументального стінопису. Так каже координатор ініціативи Олександр Никитюк.За його словами, згалом в проекті резиденції працюватимуть більше 30художників з України і навіть закордону. На сьогодні організатори вже провели дослідження території, визначили будівлі, на які наноситимуться малюнки та попередньо узгодили ескізи.

"Проект пропонує організацію та проведення міжнародної мистецької резиденції, що складатиметься з трьох частин. Перша – передбачає створення монументальних пано на території мистецького кварталу, який визначено розмістити між музеєм-квартирою Леонтовича, музичною школою, казармами Суворова і палацом Потоцьких. Результатом роботи резиденції буде 10 об’єктів стінопису, які будуть присвячені темі оперних театрів", - розповів Олександр Никитюк.

Також Олександр Никитюк розповів, що буде проведено конкурс на кращу скульптуру або просторовий об’єкт сучасного мистецтва присвячений мелодії "Щедрик".

"Це фактично будуть мобільні інсталяції, які можна встановлювати у міському просторі як тимчасово, так і стаціонарно", - підкреслив художник.

Ще однією частиною "Леонтович Арт квартал" стане експозиційний просторовий проект світлових інсталяцій "Дивина" під керівництвом художниці Олени Шептицької.

До реалізації проекту приступлять у квітні, а до кінця травня усі роботи планують завершити.

Катерина ГОРБАТЮК